Yaban Hayvanlarına Yem

Ordu’da etkili olan kar yağışı sonrasında olumsuz hava şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi altında bulunan ve doğal ortamda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatının vazgeçilmezi olan hayvanlara yem bırakıldı.

Yaban Hayvanlarına Yem
Ulubey İlçesi Sayacabaşı mevkisinde gerçekleştirilen doğal yaşamdaki kuşlar ve hayvanlar için doğaya yem bırakma programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Doğa Koruma ve Milli Parklar XI. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürü İshak Yılmaz, Orman İşletme Müdürü Serkan Cüce, Doğa Koruma ve Milli Parklar ve Orman İşletme Müdürlüğü personelleri ve basın mensupları katıldı.

“YABAN HAYVANLARINI DÜŞÜNMEYENİN VİCDANI EKSİKTİR”

Sayacabaşı mevkisindeki bir alana kuşlar ve doğal yaşamdaki hayvanlar için yem bırakan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ağır kış şartlarında herkesin aç kalan kuşları ve doğal yaşamdaki hayvanlara karşı duyarlı olmalarını istedi. “Biliyorsunuz Ordu’ya çok fazla kar yağdı. Bulunduğumuz yerde 2 metre kar var. Kar demek, bütün hayvanlar için yiyecek anlamına gelen bütün bitkilerin kar altında kalması demek. Burada sadece domuz akla gelmemeli. Bölgemizde bol miktarda karaca da bulunuyor. Tavşanlar, kurt, kuş ve diğer hayvanlarımızı bu ağır kış şartları altında düşünmemiz gerekiyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Bunlar bize Allah’ın bir emaneti. Buralarda kar varken bu hayvanlar ne yer, ne içer diye düşünmüyorsak bizde bazı vicdanı duygularımız noksandır demek lazım. Görevli arkadaşlarımız bir çok yere bu yemlerden bırakıyorlar” şeklinde konuştu.

1 TON YEM BIRAKILDI

Sayacabaşı’ndaki alana bugün yaban hayatının desteklenmesi amacıyla 500 kg karma besi yemi ile pazar artığı olarak 500 kg sebze ve meyve artığı bırakıldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, 2015 yılı içerisinde 10 ton besi yemi ile pazar artığı bırakıldığını, 2016 yılında da 10 ton besi yemi ile pazar artığı bırakılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Orman Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Ekibiyle beraber buraya yem koyuyorlar. Ulubey Kaymakamımız, Ulubey Belediye Başkanımız bu konuda duyarlılar. Burası yoğun orman sahası ve tamamen karla kaplı. Bize emanet olan tabiatın ve Ordu’nun, Karadeniz’in süsü olan yabani hayvanlar başta karacalar olmak üzere buradan istifade ederler diye düşünüyorum. Bu hayvanları av hayvanı olarak görmesinler. Bunlar yaşam halkasının birer zinciri ve bu hayvanlara her açıdan sahip çıkmak lazım. Farkındalık oluşturalım istedik” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA