Soma Belediyesi İle İş-Kur İşbirliği İle Gerçekleştirilen Tyçp Sona Erdi

İŞ-KUR Soma Hizmet Merkezi ve Soma Belediye Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Toplum Yararına Programları yaklaşık 7,5 aylık çalışmanın ardından sona erdi. Toplum Yararına Çalışma Programı ile yaklaşık 150 kişinin 7,5 ay çalıştığı proje ile ilgili kazanımlar Soma Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen programla dile getirildi.

Soma Belediyesi İle İş-Kur İşbirliği İle Gerçekleştirilen Tyçp Sona Erdi
Proje kapsamında Soma Belediyesi bünyesinde çalışan 150 kişi ilçedeki park ve bahçelerin bakımı, onarımı ve yeniden yapılması konusunda gayet başarılı bir performans sağladı.

Toplantıda konuşan İŞ-KUR Soma Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Meşeli “Programların amacı Soma Belediyesi sınırları içerisindeki 7 Mahallede park ve bahçe düzenlemeleri, parke ve bordür taşlarının döşenmesi ve üst yapı çalışmalarının yapılmasıydı. 150 kişilik program günde 8 saat haftada 6 gün olmak üzere toplam 222 gün sürdü. Her bir katılımcıya asgari ücret üzerinden ödeme yapıldı. Ayrıca katılımcıların Sosyal Güvenlik Prim Giderleri de İŞ-KUR tarafından karşılandı. Proje kapsamında İŞ-KUR tarafından yaklaşık 1,6 milyon TL ödeme yapılmıştır. Program süresince gösterdikleri işbirliğinden dolayı başta Belediye Başkanımız Hasan Ergene olmak üzere emeği geçen tüm Belediye çalışanlarımıza da Soma Hizmet Merkezi olarak teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: İHA