TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

'Devlet yıkılırsa hepimiz onun altında kalırız. Devletin yıkılmasını merak edenler ellerine bir dürbün alıp Suriye sınırının 150 metre ötesindeki IŞİD’i seyretsinler'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, devlet yıkılırsa herkesin onun altında kalacağını belirterek, 'Devletin yıkılmasını merak edenler ellerine bir dürbün alıp Suriye sınırının 150 metre ötesindeki IŞİD’i seyretsinler” dedi.

Ödemiş Barosu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesinin düzenlediği Uğur Mumcu'yu anma etkinliğine katılan Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinin yaşandığını savunarak, ''Bu zor günler bize kalıcı başarıları ve toplumsal barışı getirecektir. Bunun için ihtiyacımız olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ayarlarına dönmektir' diye konuştu.

Türk milleti sözünü ırkçı bir söz olarak algılamak isteyenlerin, parçalamak ve bölmek isteyenler olduğunu söyleyen Feyzioğlu, şöyle devam etti:

'Milleti parçalamak isteyen her kimse emin olunuz Türkiye'de iç savaş istiyordur. İç savaş isteyenlere karşı canımızla kanımızla biz duracağız. Kimse bana milletimden utanmamı söyleyemeyecek. Üstümüzdeki çatımızı, altımızdaki temeli almak istiyorlar. Ne temelimizi ne de çatımızı veririz. Devlet yıkılırsa hepimiz onun altında kalırız. Devletin yıkılmasını merak edenler ellerine bir dürbün alıp Suriye sınırının 150 metre ötesindeki IŞİD’i seyretsinler.”

Feyzioğlu, bölücü örgüt alkışcılığı yapmanın bir düşünce özgürlüğü olduğunu söyleyenlere, kendi düşünce özgürlüğünü kullanarak, 'PKK bir terör örgütüdür' dediğini belirterek, 'Eğer PKK’nın yıllardır hazırlandığı bir kalkışmayı icraya başlamasına 'dur, yapma kapa o hendekleri, bombalarını sök, silahlarını topla çek git şehirlerimizden' diyerek cevap vermiyorsan ve terörün sebebini PKK’da değil askerimizde, polisimizde arıyorsan, ben de sana diyorum ki 'hadi canım sen de'. Bu da benim düşünce özgürlüğümdür diyorum' ifadesini kullandı.

Türkiye'de demokrasinin taşıyıcı kurumlarının yıprandığını savunan Feyzioğlu, 'Yurtta barış dünyada barış ilkesini terk ederek, Ortadoğu'nun yangınını cepheden karşılamaya başlanmasında, iktidar kadar sorumlu olan yapı muhalefetlerdir. Türkiye’nin iktidar sorunu kadar muhalefet sorunu vardır. Türkiye’nin çok ama çok ciddi muhalefet sorunu vardır. Halihazırda alternatif olmayı düşünen bir siyasi partinin varlığına inanmıyorum” dedi.
Kaynak: AA