Muğla'da Kar Yağışı Ve Sağanak Etkili Oluyor

Kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Yılanlı mevkisinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı Son 24 saatte 56,4 kilogram yağış düştü.

Muğla'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı, kıyı ve iç kesimlerde ise sağanak etkili oluyor.Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kente son 24 saatte metrekareye 56,4 kilogram yağış düştü. Yağışlar bu gece de devam edecek.Menteşe ilçesinde ise 2 gündür aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı. Yağışlar nedeniyle Düğerek, Karabağlar mahalleleri ile çevre yolu yakınlarındaki tarım alanlarında su birikintileri oluştu. Ayvalı mevkisinde yolların suyla dolması yüzünden vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için tahta köprü kurdu.Sakar Geçidi rampasında ise sis etkili oldu. Sabah başlayan ve etkisini artıran sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Sakar rampasında önlem alan trafik ekipleri, sürücüleri sis farlarını yakmaları, takip mesafesini korumaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

-Kar topu ve mangal keyfi

Muğla kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Yılanlı mevkisinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Vatandaşlar hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düştüğü ve doğanın beyaza büründüğü Göktepe ve Yılanlı mevkilerine akın etti. Çok sayıda vatandaş mangal keyfi yaşadı, çocuklar ise kardan adam yaptı, kar topu oynadı.Kar yağışının etkili olduğu Muğla-Denizli karayolunda ise ekipler güzergahın açık tutulması için çalışma yürütüyor.
Kaynak: AA