Sosyal Paylaşım Sitesinden Tavşan Avı Fotoğraf Paylaşımına 3 Bin Lira Ceza

Konya’nın Hüyük ilçesinde, avda vurduğu tavşan fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı iddia edilen 2 kişiye toplam 3 bin 156 lira ceza uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hüyük ilçesine bağlı Burunsuz Mahallesi’nde kaçak olarak avlandığı öne sürülen B.C.K. ile Ö.Ş. isimli iki arkadaşın vurduğu tavşanla çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfalarında paylaştığını belirledi.

Yapılan inceleme neticesinde adı geçen kişilerin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafta, vurdukları tavşanla birlikte ’bu da benden herkese, biraz eziyet edip bacağını kırdık ama sonunda teslim oldu’ notunu paylaştıkları saptandı. Ekipler, kimlik ve telefon bilgilerine ulaştıkları 2 kişinin fotoğrafı Hüyük ilçesinde çektiğini tespit etti.

Avcılık belgesi bulunmadığı ve kaçak av yaptığı belirlenen kişilere avladığı tavşan için toplam bin lira tazminat bedeli uygulanırken, ayrıca 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten de 2 bin 156 liralık idari para cezası kesildiği, toplamda uygulanan ceza miktarının 3 bin 156 liraya ulaştığı kaydedildi.
Kaynak: İHA