Mısır Devrim Konseyi'nden Devrimi Anma Çağrısı

Konsey, '25 Ocak 2011 devrimi'nin yıldönümünde, devrimi anma çağrısı yaptı.

Mısırlı farklı kesimlerden muhaliflerin oluşturduğu, merkezi İstanbul'da bulunan 'Mısır Devrim Konseyi', '25 Ocak 2011 devrimi'nin yıldönümünde, devrimi anma çağrısı yaptı.

İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Mısır Devrim Konsey Başkan Yardımcısı Velid Şerabi, '25 Ocak 2011 devrimini anma ve ülkedeki askeri yönetimi devirme' çağrısında bulunarak 'Bugün darbeciler yüzünden ne durumda olduğumuzu görüyoruz. Masumlara işkence yapılıyor, düşmanla işbirliği yapılıyor, Sina'daki halk öldürülüyor ve göç ettiriliyor. Gazze'deki kardeşlerimiz abluka altında tutuluyor, Libya'daki kardeşlerimize komplo kuruluyor, Suriye'deki savaşta Esed rejimine destek veriliyor. Dinle savaşılıyor, yolsuzluk yayılıyor. Ayrıca ülkede fiyatlar ve vergiler arttı. Zulüm ve yolsuzlukta uzun bir liste var' dedi.

Mısır'da yönetimdeki makamların her türlü itirazın önünü kestiğini belirten Şerabi, 'Ülkede zulmün örneği olması için tüm emniyet birimleri, medya ve yargı araçları askerileştirildi. Mısır halkı askeri yönetim ile karşı karşıya. Bu yönetim, iki asır boyunca ülkeye hükmetti, ülkenin doğrudan ya da dolaylı işgalciler tarafından yağmalanmasına neden oldu' diye konuştu.

Mısır Devrim Konseyi, askeri yönetime karşı olan ve anayasal meşruiyeti destekleyen çeşitli muhalif güçlerden siyasetçi, akademisyen ve aktivistleri barındırıyor.

Mısır'da darbe karşıtı gruplar, Hüsnü Mübarek rejimine son veren 25 Ocak 2011 devriminin yıldönümünde gösteri çağrısında bulunmuş, İçişleri Bakanlığı ise devrimin yıldönümünde yapılacak muhtemel eylemlere karşı geniş çaplı bir plan hazırlandığını açıklamıştı.
Kaynak: AA