Tepebaşı Belediyesinden Açıklama

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, atıklar konusunda yürüttüğü sistemli çalışma sayesinde atık toplama rakamlarında olumlu geri dönüşler aldıklarını bildirdi.

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, atıklar konusunda yürüttüğü sistemli çalışma sayesinde atık toplama rakamlarında olumlu geri dönüşler aldıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, “Her atık çöp değildir, değerlidir” sloganıyla devam eden çalışmaların müdürlükçe mahallelerde, okullarda, iş yerlerinde yapılan bilgilendirmeler ve Tepebaşı halkının duyarlılığı sayesinde birleşip 2010 yılından bu yana toplama rakamlarında büyük bir artış gerçekleştiği bildirildi.

Ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması konusunda Tepebaşı bölgesinde 51 mahallenin tamamında toplama sistemi oluşturulup, vatandaşlar konuyla ilgili bilgilendirildi.

Ambalaj atığı toplama sistemi ile, bölgesindeki 51 mahallede, Türkiye’deki en yaygın toplama sistemlerinden birini oluşturduklarını ifade eden yetkililer, 2009 yılı başında 1500 ton olarak gerçekleşen ambalaj atığı toplama miktarının 2015 yılı sonunda 8700 tona çıkarak, %580 arttığını bildirdi.

Bu sayede 2009 yılından bu yana Tepebaşı ilçesinde 44 bin 919 ton ambalaj atığı toplanarak, 161 milyon kwh elektrik tasarrufu, 53 milyon lira petrol tasarrufu, 17 bin ton hammadde tasarrufu sağlanıp, 522 bin yetişkin ağaç kurtarılmış ve 1 milyon ton karbondioksit oluşumunun engellendiği ifade edildi.

Yetkililer, 2010 yılından bu yana Tepebaşı ilçesinde toplanan atık pil miktarının 31 bin 499 kilo olduğunu ve 259 noktada atık pil toplama kutusu bulunduğunu bildirdi.
Kaynak: AA