Gökçeada Tanıtım Toplantısı

Gökçeada Belediyesi ile Özbekistan Büyükelçiliği İstanbul Ticari Temsilciliği işbirliğinde düzenlenecek toplantıyla Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Tataristan'da faaliyet gösteren turizm acenteleri adada misafir edilecek

ÇANAKKALE - Gökçeada Belediyesi ile Özbekistan Büyükelçiliği İstanbul Ticari Temsilciliği işbirliğinde düzenlenecek toplantıyla Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Tataristan'da faaliyet gösteren turizm acenteleri adada ağırlanacak.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda bölgesinde önemli bir turizm destinasyonu olan Gökçeada'nın tanıtımı noktasında önemli faaliyetlere imza attıklarını belirtti.

Misafirlerine sunduğu doğal ve ekolojik ürünler, sörf ve dalış gibi alternatif spor olanakları sayesinde son yıllarda adından sıkça söz ettiren Gökçeada'nın bugüne kadar Balkan ülkeleri arasında popüler olduğunu, şimdi ise Orta Asya'dan gelecek konuklarını ağırlamaya hazırlandığını aktaran Çetin, "9-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Gökçeada Tanıtım Toplantısı ile GökçeadaÖzbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Tataristan'da faaliyet gösteren turizm acentelerinin yöneticilerini misafir edeceğiz" ifadesini kullandı.

Çetin, toplantıya, Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği İstanbul Ticari Temsilcisi Dr. Remziye Şen'in de katılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Gökçeada, turizm konusunda artık kabuğunu kırıyor. Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonla Türkiye'nin en büyük adası Gökçeada, şehitlikler, Troya Antik Kenti ve Çanakkale Orta Asya'dan gelen misafirlerine kucak açmış olacak. Hazırladığımız tanıtım turunun 2 gününü Çanakkale bölgesindeki tarihi ve kültürel ögelere ayırmış durumdayız. Özbekistan Büyükelçiliğinin verilerine göre 2014 yılında 130 binin üzerinde Özbek vatandaşı ülkemize turistlik amaçlarla geldi. Bu kişileri önemli bir tarih, kültür ve doğa alanı olan ilçemizde ve Çanakkale'de misafir etmekten onur duyacağız."
Kaynak: AA