Abdullah Yaylasından Şenlik

Abdullah Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AK-DER) tarafından Abdullah Yaylasında şenlik düzenlendi.

Abdullah Yaylasından Şenlik
Abdullah Köyü halkı ile çevre köy sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği şenliğe Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Cumhuriyet Savcısı Orhan Turidi, Hakim Vedat Kaya, Hacıhamza Jandarma Karakol Komutanı Yusuf Başaran, Çorum Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Urhan, dernek başkanları, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çeşitli etkinliklerin yer aldığı şenlikte çocuklar için düzenlenen geleneksel yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte başpehlivanlık güreşleri de yoğun ilgi gördü. 2015 Güreş Ağalığını 6 bin 200 TL bağışla Mustafa Uzanır kazandı.

Dernek Başkanı Zeynel Uzanır, şenlikte tüm yöre halkı ile bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Bizler köyümüzden uzakta, gurbette yaşıyoruz. Hemşehrilerimizle birlik olmak, bir arada olmak için etkinlikler düzenlemek, yardımlaşmak ve sevgiyle kucaklaşmak için AK-DER’i kurduk. Bugün köyümüzde bu şenliği düzenleyerek hemşehrilerimizle buluştuk, kucaklaştık, kaynaştık. Bu bizim için büyük bir mutluluktur. Amacımız doğduğumuz yerle bağımızı koparmamak, güçlü tutmaktır. Amacımız köyümüze ait, özümüze ait kültürümüzü, geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. AK-DER bu amaç doğrultusunda farklı etkinliklerle çalışmalarına devam edecektir. Şenliğimizi onurlandıran tüm misafirlerimize bu güzel birliktelik için teşekkür ediyorum” dedi.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen de vatandaşların birlik ve beraberliğine vesile olan etkinliklerin önemine dikkat çekerek “Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde bu tür etkinlikler daha da önem kazanıyorum. Dernek üyelerimize ve yönetim kuruluna çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şenlik programı Halk Ozanı Aşık Kenan’ın şiir ve türküleriyle devam etti.
Kaynak: İHA