Başkan Tütüncü'den Birlik Mesajı

ANTALYA -  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye'nin birlikteliğe en çok ihtiyaç duyduğu günlerin yaşandığını bildirdi.

Başkan Hakan Tütüncü, kendisini ziyarete gelen AK Parti Kepez Kadın Kolları üyelerinden, seçim çalışmaları sırasında, terör saldırılarına karşı vatandaşları sağduyulu olmaya davet etmelerini istedi.

Terör örgütünün isteğinin, ülke içinde kargaşa ortamı yaratmak olduğunu vurgulayan Tütüncü, "Terörle mücadelede hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Terör, insanları tahrik edip sokağa dökmek, kardeşi kardeşe düşman etmek ister. Bu bilinçle sağduyulu davranarak, vatandaşlarımızın terör örgütünün amacına alet olmamaları konusunda uyarmalıyız" diye konuştu.

Türkiye'nin kalkınmasını önlemeye yönelik çalışmalar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan algı operasyonlarının "One minute" çıkışı ile başladığını anlatan Tütüncü, şunları söyledi:

"One Minute ile bütün dengeler altüst oldu. İlk defa Müslüman bir ülkenin bir Başbakanı, ezilenlerin, mazlumların savunucusu olarak, İsrail Başbakanı'na haddini bildirmişti. Bu açıklamadan sonra Türkiye'de bazı şeyler kötüye gitmeye başladı. Sağdan ve soldan hükümetin üzerine gelmeye başladılar."

Türkiye’nin önemini artıracak dev projelerin bazı ülkeleri rahatsız ettiğinin altını çizen Tütüncü, en önemlilerinin de 3. havalimanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul olduğunu söyledi.

Üçüncü köprü üzerine yapılacak demir yoluyla Londra ile Pekin'in birbirine bağlanacak olmasının, Kanal İstanbul ile Karadeniz'den Akdeniz'e geçmek isteyenlere bu yolu kullanmayı mecbur bırakabileceğini üçüncü havalimanının da doğu, batı, kuzey ve güney arasındaki tek aktarım istasyonu olacağına işaret eden Tütüncü, bu projelerin gerçekleşmesinin güçlü ülkelerin çıkarlarına hizmet etmediğini dile getirdi.

En önemli üç projeden dolayı ülke üzerinde çirkin oyunlar oynanmaya başladığını kaydeden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün yaşadığımız hadiseler, bu merkezde cereyan eden hadiselerdir. Türkiye'yi bölmenin, parçalamanın en önemli yolu, Türkiye'nin içerisindeki farklılıkları kaşımaktan geçiyor. Türkiye'de farklı etnik yapılardan insanlar var. Türkiye'de çok farklı düşüncelerde insanlar var. Bu düşünceleri kaşımak, farklılıklar üzerinden ayrıştırıcı bir politika üretmek istiyorlar. En önemli etnik farklılığımız da Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşayan Kürt kardeşlerimizdir. O zaman Türk ve Kürtler arasında bir fitneyi doğurabilmek için ırk temelindeki illegal örgüt olarak PKK'yı kullanıyorlar."

Ziyaretin ardından Tütüncü, AK Parti Kadın Kolları üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA