Minik Futbolcular'dan Teröre Tepki

Samsun Beşiktaş Futbol Okulu Öğrencileri, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını sahaya “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” yazılı tişört ile çıkartarak tepki gösterdi.

Minik Futbolcular'dan Teröre Tepki
Beşiktaş Futbol Kulübü’nün Samsun’daki futbol okulunun minik öğrencileri antrenmanları öncesinde hazırladıkları tören programı ile terör olaylarını lanetleyerek şehitleri andı. Yaşları 6 ile 10 arasında değişen 30 minik futbolcu antrenman öncesinde sahaya “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” yazılı tişört ile çıktı.

Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan program İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra 8 yaşındaki Kaya Gültekin’in şehitler ile ilgili şiirini okumasıyla devam etti.

Gençlere vatan sevgisini aşılamak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirten futbol okulunun kurucusu Doğan Mermer, “Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına karşı olan duyarlılığımızı göstermek, şimdiki zamanın çocuklarına, gelecekteki zamanın gençlerine vatan sevgisini aşılamak için bu töreni düzenledik. Ayrıca bu organizasyonu düzenleyerek şehit ailelerinin acılarına da ortak olmak istedik” dedi.

Minik futbolcular anma töreninin ardından kendi aralarında yaptıkları maç ile programı sonlandırdı.
Kaynak: İHA