Havza Ülkü Ocaklarından Provokasyon Açıklaması

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza İlçe Başkanı Mehmet Emin İnan,  ülkücülerin provokasyonlara dikkat etmesini istedi.

İnan, ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde medyada ve televizyonlarda kardeşleri birbirine düşürmek adına provokasyonlar yapıldığını söyledi.

Adına "Osmanlı Ocakları" denilen ve kendi tabirleri ile eski ülkücü olduklarını iddia eden bir grup bulunduğunu ifade eden İnan, "Bu kişilerin Ülkü Ocakları ile uzaktan yakından bağlantısı yoktur. Ülkü Ocakları asla medya üzerinden bir yerlere saldırma emri vermez. Lütfen teşkilatlarımızın organize etmediği hiçbir oluşumun ve olayın içinde olmayın" dedi.

İnan, ihanetin dini, dili, ırkı ve mezhebi olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"O nedenle tüm Kürt kökenli vatandaşlarımızı PKK'lı olarak nitelendiremeyiz. Bu vatanda en az bizim olduğumuz kadar Türkiye ve Türk bayrağı aşığı olan Kürt kardeşlerimiz var. Türk bayrağı sevgisinde beni geride bırakan arkadaşlarım var. Biz yüzyıllardır iç içe yaşamış, birbirimizden kız alıp kız vermişiz. Yurttaştan çok akraba olmuşuz. O nedenle hepimizi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Sosyal medyada veya bir kısım medya da bizi birbirimize düşürmek isteyen paylaşımlar yapılmakta. Bu durum bu ülkede iç karışıklık çıkartmak isteyen mihrakların oyunudur."

"Her bozkurt işareti yapanın ülkücü olmadığı ve bizi temsil etmediği gibi her Kürt vatandaşımız da PKK’lı değildir" diyen İnan, Türk’ü, Kürt'ü, Laz’ı, Çerkez’i ile Türkiye'nin kardeşliğin merkezi olduğunu kaydetti.

İnan, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

Kaynak: AA