Başbakan Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı bir canlı yayında Cizre'ye gitmeye çalışan HDP heyetiyle ilgili konuştu. Davutoğlu "HDP değil, AK Parti bile olsa kurallara uymak zorundadır" dedi.

Başbakan Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması
Başbakan Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması
A Haber'de Başbakan ile Gündem Özel Programı'nda konuk olan Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

Davutoğlu'na HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyetin Cizre'ye girmesine izin verilecek mi? sorusu da soruldu.

Davutoğlu konu hakkında şunları söyledi;

AK PARTİ'DEN HEYET DE GİTSE GİREMEZ


Şu anda hangi heyet olursa olsun AK Parti'den de heyet gitse oradaki kamu düzeni bağlamında alınan tedbirlere uymak zorunda. HDP bu konuda iyi niyetliyse ve Cizre'de iç savaşı başlatacağız tabirleri kullandıktan sonra böyle bir savaş deklarosyonu yaptıktan sonra neyin barışına çağrıda bulunuyorlar? O görüntülerin aslı yok. Bir takım başka ülkelerde yaşanan görüntülerle sanal medyada panik havası oluşturmaya çalışıyorlar. Güvenlik güçlerimiz çok titiz çalışıyor. Bizim talimatımız çok açık ve nettir. Her türlü tedbiri alın halkımıza hiç bir zarar vermeyin. Bütün ihtiyaçlarını karşılayın ama hendekleri kapatacaksınız, mayınları temizleyeceksiniz. Kimse damlarda silahlarla mevziler oluşturup şurası benim etki alanım diyerek çağrıda bulunamayacak.
Başbakan Davutoğlu'ndan Cizre açıklamasıBaşbakan Davutoğlu: Burası Suriye değil