Büyükerşen'in Eskişehir'in Kurtuluşunun 93. Yıl Mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Büyükerşen, Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nın tam kalbinde yer alan Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

6 Ocak 1921’de, İnönü ilçesinde yapılan ve ordumuzun galibiyetiyle sonuçlanan 1. İnönü Meydan Savaşı ile başlayan ve 30 Ağustos 1922’de düşman ordularının Dumlupınar’da yenilgisiyle sonuçlanan Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nın en önemli başarılarının, bugün üzerinde onur ve gururla yaşadığımız bu topraklarda gerçekleştiğine dikkat çeken Büyükerşen, “Her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar, bizlerin en aziz ve en değerli varlığımızdır. Hiç kimse zerre kadar kuşku ve endişe duymamalıdır ki, atalarımızın 93 yıl önce gösterdikleri büyük cesaret ve fedakarlığı, bizler bugün de göstermekte bir dakika bile tereddüt etmeyiz” ifadelerini kullandı.

“Bütün dünya bilmelidir ki; Türk Ordusu, Türk Polisi, Türk Gençliği ve dahi bir bütün olarak Türk Milleti, dün olduğu gibi bugünde ve gelecekte de atalarımızın kanları ve canlarıyla kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceklerdir” diyen Büyükerşen, şöyle devam etti:

“Türk dünyasının dört bir yanından kopup gelmiş ve bu toprakları yurt edinmiş sevgili Eskişehirli hemşehrilerim, 1923’teki bağımsızlık ruhunu aynen korumakta ve hem ülkesini hem de şehrini koruyup kollamakta bir an olsun tereddüt etmemektedir. Bugün, 2 Eylül 2015’te ülkemiz ne yazıktır ki, her gün gelen şehit haberleriyle sarsılmakta, hep birlikte aydınlık ve güvenli bir geleceğe doğru yürümek için her türlü güce sahipken, çıkışı olmayan bir labirente itelenmeye çalışılmaktadır. 80 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Atatürk ilke devrimlerinin izinde emin adımlarla yürümeye devam edeceğinden hiç bir kuşkum yoktur. Bu inanç ve güvenle; şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü bir kere daha kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu aziz vatan için dünden bugüne, canlarını veren tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ve minnetle eğiliyorum.”
Kaynak: İHA