Mysia 2015 Havacılık Festivali 5-6 Eylül'de Yapılacak

Balıkesir'de Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından 5-6 Eylül'de gerçekleştirilecek Mysia 2015 Uluslararası Havacılık Festivali, sunulacak gösterilerle Edremit Körfezi semalarını renklendirecek.

Körfez Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Fahrettin Tanınmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıldır başarıyla yaptıkları festivalin dördüncüsünün 5-6 Eylül'de gerçekleştirileceğini söyledi.

Tanınmış, 5 Eylül'de Edremit'in turizm mahallelerinden Akçay'daki kordonda, 6 Eylül'de ise Altınoluk beldesi liman bölgesinde gösteriler sunulacağını ifade ederek, Körfez semalarının iki gün renkleneceğini anlattı.

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri uçağı dünyaca ünlü SOLOTÜRK ve Romanya'dan gelen 5 uçaklı Hawks ekibinin katılımıyla geçen sene yapılan festivalin büyük ses getirdiğini vurgulayan Tanınmış, şunları kaydetti:

"Mysia Uluslararası Havacılık Festivali, kısa sürede dünya havacılık festivalleri arasında yerini aldı. Festival, 2012 yılında 20 bin, 2013'te 40 bin ve geçen yıl da 100 bin kişilik izleme sayılarına ulaştı. Bu yıl ise hedef 200 bin izleyiciyi alanlara toplamak. Festivalimizde, Romanya'nın dünyaca ünlü Hawks akrobasi ekibi, üniversitelerin havacılık bölümleri, uçuş okulları, sportif havacılık kulüpleri, Türk Hava Kurumu ve Sportif Havacılık Federasyonu, uçak, paramotor, model uçak ve helikopterlerle gösteriler sunacak. SOLOTÜRK, bu yıl da katılacaktı ancak yapacağı planlı gösteri uçuşları, terörle mücadelede gelişen durum dolayısıyla iptal edilince gelemeyecek."

Tanınmış, düzenledikleri havacılık festivaliyle, uluslararası kriterlerde bölge tanıtımını, gençlere havacılığın ve havacılık sporlarının anlatılmasını ve sevdirmeyi amaç edindiklerini dile getirerek, festivalin son gününde sosyal sorumluluk projesi kapsamında başarılı öğrencileri Edremit Körfezi semalarında uçuracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA