Beyşenir Göl Festivali Ertelendi

Beyşehir ilçesinde bu yıl ağustos sonunda yapılması planlanan Göl Festivali, yaşanan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Beyşenir Göl Festivali Ertelendi
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir'de 20-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Göl Festivali'nin ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Festival için tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten Özaltun, şunları kaydetti:

"İçeriği çok zengin bir festival olacaktı. Hatta Türk yıldızları da yine festival kapsamında gösteri yapacaktı. Ne var ki bilindiği gibi Suruç'ta yaşanan bir patlama sonrasında yaşanan gelişmeler, Türkiye genelinde tırmanan terör olayları ve buna bağlı olarak sürekli gelen şehit haberlerinin ardından Beyşehir'de bu günlerde içeriğinde eğlence olan böyle bir festivali yapmamızın hoş ve doğru olmayacağı kanaati oluştu. Festivali iptal edelim mi, yapalım mı diye hemşehrilerimizle fikir alışverişinde bulunduk. Festivali ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. Ekim ayı içerisinde bu tür olayların sona ermesi ve şehit haberlerinin artık durması halinde bir gençlik festivali yapmayı planlıyorduk. Gençlik şöleni ile 11. Beyşehir Göl Festivali'ni bu tarihler arasında yapmayı planlıyoruz."

Kaynak: AA