Zabıtanın 'İşgaliye' İle Mücadelesi

Emet Belediyesi’nin Zabıta ekipleri, şehir içi yaya kaldırımlarının işgali ile ilgili yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Zabıtanın 'İşgaliye' İle Mücadelesi
Şehir içinde bir çok cadde ve kaldırımda yayaların geçisini engelleyen esnaf tezgahları,masa sandalye gibi işgaller sebebiyle denetimlerini artıran ekipler cezai müeyyideyle karşılaşmamaları için esnafları uyarıyor.

Zabıtalar branda,tabela, masa sandalye, ürün teşhir reyonları ile yayaların geçişinin engellenmesi ile mücadele ederken uygulamanda vatandaşlarda memnun.

Belediye Başkanı Mustafa Koca, hem esnafların ürünlerini teşhir edebilmeleri, hemde vatandaşların kaldırımları etkin kullanabilmeleri adına bir çalışma başlatıldığını ifade ederek, ”Birbirimizin hak ve özgürlüklerine saygı gösterirsek aşılamayacak sorunumuz yoktur. Araç sahiplerimizi araç parkına, esnaflarımız yaya kaldırımlarının etkin kullanıma her şeyden önce halkımıza saygılarından dolayı dikkat etmelidirler. Çarşılarımız esnaflarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük kazanmaktadır. Ne kadar düzenli ve etkin kullanabilirsek kazanan hem halkımız hem de esnafımız olacaktır” dedi.

Caddelerdeki araç yoğunluğu yanında kaldırımların bazılarının yola kadar işgaliyesi karşısında çaresiz kalan yayalar belediyenin son çalışmalarının artırılarak devam etmesini talep ediyor.

Yetkililer ise kaldırımların işgali sebebiyle doağabilecek kazalarda esnafında sorumlu olacağını hatırlatırken, kurallara uyulmaması halinde cezai müeyyidelerin devreye sokulacağı konusunda uyarılarda bulunuyorlar.
Kaynak: İHA