Kurucaşile'ye Entegre Sağlık Merkezi Müjdesi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile’ye Entegre Sağlık Hizmeti Merkezi açılmasının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.

Kurucaşile'ye Entegre Sağlık Merkezi Müjdesi
Milletvekili Tunç, Kurucaşile’de Entegre Sağlık Hizmeti Merkezinin açılabilmesi için yapılan başvurunun Bakanlıkça onaylandığını belirterek, Kurucaşile’de bundan sonra Entegre Sağlık Hizmet Merkezinin faaliyetlerine başlayacağını ve Kurucaşileli vatandaşların sağlık hizmeti alımında önemli avantajlarının olacağını belirtti.

Kurucaşile’nin köyleri ile birlikte 5233 nüfusunun bulunduğunu vurgulayan Milletvekili Tunç, “Kurucaşile’nin Bartın il merkezine uzaklığının 57 kilometre, bölgede 2 adet Aile Sağlığı Merkezinin, B Tipi 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun hizmet veriyor. Sağlık Bakanlığı’na yaptığımız başvurumuz neticelendi. Artık Kurucaşile’de Entegre sağlık biriminin hizmete verecek” dedi.

Milletvekili Tunç, Entegre Sağlık Merkezi’ne verilecek binanın onarım ihalesinin yapıldığını söyledi.

Binaya röntgen cihazının kurulduğunu, diş ünitesi ve diş röntgeninin kurulumunun gerçekleştirildiğini, bir aile hekimi atamasının da ilerleyen günlerde yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA