Kan Stokları Bitince Kızılay Tırı Seferber Oldu

Kızılay Sorumlusu Dr. Erdem Çelebi Üstün, Fethiye’den alınan kanın, Fethiye’nin ihtiyacını karşılamadığı belirterek önümüzdeki günlerde kan anonsları başlayabilir dedi.

Kan Stokları Bitince Kızılay Tırı Seferber Oldu
Sıcakların artması ve Ramazan ayı nedeniyle Kızılay’a kan bağışı miktarı azalınca, kampanyalar yapılarak Kızılay tırı yollara düştü. Fethiye’de de kan bağışı kampanyası yapılarak, kan stoğun yükseltilmesi hedefleniyor. Fethiye’de günlük 20 ünite kana ihtiyaç olduğu öğrenilirken, kan bağışının ise 14 ünitede kaldığı belirtildi. Kızılay sorumlu doktoru Erdem Çelebi Üstün "önümüzdeki günlerde kan anonsları duyabiliriz" dedi.

Üstün yaptığı açıklama da "Sıcaklar ve Ramazan’dan dolayı stoklar çok düştü. Bütün Ege’de 1150 ünite kan alındı. Çok düşük bir rakam. Bu şekilde kampanyalara halkımızın ilgisi daha büyük oluyor. Şuana kadar 21 ünite aldık. 60-70 ünite alırız diye düşünüyorum. Tırın alışı yüzlerce olabiliyor. Umarım sayıyı çoğaltırız. Fethiye’nin günlük ihtiyacı 16 ile 20 ünite arasındadır. Sadece Fethiye Devlet Hastanesi 15 ünite alıyor. Ama kan verenler ele alınırsa 13-14 üniteye düştü. İşte bunu da tırla birlikte kapatmaya çalışıyoruz. Yoksa yakında yine hastaneler kan arıyor anonsları duymaya başlayacağız. Yaz aylarında turist sayısı artıyor, nüfus artıyor ama kan alımı sadece Fethiye’nin oluyor. O da Ramazan ayı nedeniyle düştü. Yazın kaza sayısı da çoğalınca, kan ihtiyacı fazlalaşıyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA