Kur'an Kursu Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi

Mardin genelinde başlatılan yaz Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan öğrenciler hünerlerini düzenlenen etkinlikte sergiledi.

Kur'an Kursu Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi
Mardin genelinde başlatılan yaz Kur’an kursları sona erdi. Merkez Artuklu ilçesi Sabiha Gökçen Anaokulu’nda 4-6 yaş arasında eğitim öğren minik Kur’an Kursu öğrencileri de yıl sonu etkinliklerini Mardin Müftülüğü konferans salonunda coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. Öğrenciler oynadıkları piyes ve seslendirdikleri ilahilerle katılımcılara güzel vakit geçirtti.

Etkinlikte minik öğrencilerin öğrendikleri alfabe harflerinin her birini canlandırdıkları piyes takdir toplarken, öğrencilere etkinlik sonunda ise sertifikaları verildi.

Yaz Kur’an kurslarının okulların kapanmasıyla başlayıp 9 hafta devam ettiğini belirten Artuklu Müftüsü Mustafa Ali Işık, kursların sona ermesi kapsamında öğrenci ve velilerin katılımıyla farklı yerlerde yıl sonu etkinliği düzenlediklerini belirti. Çocukları son kez görmek ve bir araya getirerek başarılarını kutlamak için etkinlik düzenlediklerini söyleyen Işık, bu kapsamda çocukların hoşuna gidecek bir takım etkinlikler yaptıklarını ve hediyeler dağıttığını ifade etti.

Sabiha Gökçen Anaokulu’nda açılan Kur’an kursunun eğitmeni Gülhan Yalçınkaya, çocuklara 9 hafta boyunca ders verdiklerin belirterek, program çerçevesinde öğrencilere güzel bir şekilde ders vermeye çalıştığını ve onları İslami terbiye ile yetiştirmeye çalıştığını ifade etti.

Yalçınkaya, "Öğrencilere Kur’an ve ahlak derslerinin yanı sıra namaz kılmayı da öğrettik faydalı bir yaz geçirdik. İnşallah derslerimize devam edeceğiz" dedi.

Kur’an-ı Kerim dersi aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Zehra Naz Akgül de tatil boyunca hocalarından çok şey öğrendiğini ve çok güzel zaman geçirdiğini sözlerine ekledi.

Herkesin çocuklarını bu tür kurslara göndermeleri gerektiğini belirten velilerden Abdullah Demir de, "Öğrenciler için burada program düzenlendi.

Bizler de programa katıldık çok güzeldi. Bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekiyor. Herkese görev düşüyor. Okul açıldıktan sonra da veliler belli saatlerde çocuklarını camiye göndermeleri gerekiyor" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, 22 Haziran’da başlayan yaz Kur’an kursları, 9 hafta sürdü. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim gördü.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca gönderilen Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları’ndaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açıldı. Bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yaptı.
Kaynak: İHA