Altındağlı Çocuklar Yaz Okulunda Çok Mutlu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından hizmete açılan Yaz Okulları, Altındağlı çocuklardan büyük ilgi görüyor.

Voleybol, basketbol, okçuluk, futbol, hentbol, fitness, masa tenisi gibi spor dallarına büyük ilgi gösteren Altındağlı çocuklar, yaz okullarında gönüllerince eğleniyor. Sıcaklardan bunalan Altındağlı çocuklar en büyük ilgiyi ise yüzmeye gösteriyor.

Altındağ Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ali Ersoy Yüzme Havuzu ve Karapürçek Su Parkı, gençlik merkezlerinde açılan yaz okullarıyla birlikte dolup taştı. Altındağ Belediyesi’ne bağlı 13 Gençlik Merkezi’ne üye 300 çocuk, bir yandan yüzme öğrenirken bir yandan da spor yaparak sağlıklı bir hayatın kapısını aralıyor.

Yaz okulları kapsamında haftanın 3 günü yüzme eğitimi alan çocuklar, bu sayede kötü alışkanlıklardan uzak duruyor. Altındağ’ın gelişen yüzüne ayak uyduran havuzlar ise temiz ve hijyenik görüntüsüyle dikkati çekiyor. Ankara’nın en modern spor kompleksleri olan Ali Ersoy Yüzme Havuzu ve Karapürçek Su Parkı her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor.

ÇOCUKLARIN KEYFİ YERİNDE

Karapürçek-1 Gençlik Merkezi öğrencilerinden Songül Öztekin, yüzmenin kendileri için önemli bir spor olduğunu belirtti.

Minik Songül, yaz tatilini evde boş boş oturarak geçirmediğini, Altındağ Belediyesi tarafından açılan yaz okullarında yüzme öğrendiğini söyledi.

Başkan Amcası Veysel Tiryaki’nin açtığı yolda emin adımlarla ilerleyen minik Songül, spor yaparak daha sağlıklı olduğunu belirtti.

Çamlık Gençlik Merkezi öğrencilerinden Bahar Ergül ise yüzerken kendileri için tüm güvenlik önlemlerinin alındığını vurguladı. Yüzme esnasında eğitimcilerin hep yanı başlarında durduğuna dikkati çeken Bahar “Ailemin gözü arkada kalmıyor.” dedi.

Bahar Ergül, kendilerine bu imkanı sunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye tüm arkadaşları adına teşekkür etti.

“ÇOCUKLAR MUTLAKA SPOR YAPMALI”

Altındağlı çocukların mutlaka sporla uğraşmasını istediklerini ve bu nedenle ilçeye çok önemli spor tesisleri kazandırdıklarını söyleyen Başkan Tiryaki, “40-50 yıllık ihmaller sonucunda spor alanlarını, yeşil alanları, okul ve hastane alanlarını işgal eden gecekondularla karşı karşıya kaldık. Göreve geldiğimizde vatandaşın yürüyebileceği, çocukların spor yapabileceği tek bir yer yoktu. Bu yüzden çocuklar kötü alışkanlıklara yöneldi. Biz, Altındağ Belediyesi olarak bunun önüne geçmek için uğraşıyoruz. Sosyal alanları işgal eden kaçak yapıları yıkıyoruz ve Avrupa standartlarında bir ilçe oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA