Burhaniye'de Minik Semazene Büyük Alkış

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir düğünde sema gösterisi yapan Balıkesir Çamlıca Semazen ekibi içinde yer alan 5 yaşındaki Ali Eren Şen ilgi odağı oldu. Aynı ekipte yer alan babası Hüseyin Şen’den etkilenen Ali Eren, ekibe dahil oldu.

Burhaniye'de Minik Semazene Büyük Alkış
Burhaniye de, Muhammet - Arzu Erşan çiftinin düğününde sahne alan Balıkesir Çamlıca Semazen ekibi büyük ilgi görürken, ekipte yer alan 5 yaşındaki Ali Eren Şen de, ilgi odağı oldu. Ali Eren, Mevlana gibi semazen olmayı istediğini söylerken , baba Hüseyin Şen de Ali Eren’in her yerde ilgi odağı olduğunu söyledi.

Semazenliği sevdiğini anlatan Ali Eren Şen,” Babamla birlikte dönmeyi çok seviyorum. Babamla birlikte kardeşlerimle dönmeyi çok seviyorum. Büyüyünce Mevlana gibi semazen olacağım. Bu işi çok seviyorum” dedi.

Baba Hüseyin Şen de,” Balıkesir Çamlıca Semazen ekibi adına, merkez de ve ilçeler de 1,5 yıldır bu hizmeti vermekteyiz. Davet edildiğimiz yerlerde semazen etkinliğini oğlumla ve arkadaşlarımızla yapıyoruz. Ekibimizle insanlara, en güzel şekilde Mevlananın yaşadığı güzellikleri ulaştırmak için gayret gösteriyoruz. Oğlum Ali Eren 5 yaşında. O da, da bizden etkilenerek semazenliği çok beğendi. Bizim ekibimizle etkinliklere katılıyor. İnsanların çok ilgisini çekiyor. İnsanlar hatıra fotoğrafı. Çektiriyor. Onu severek izliyorlar” dedi.

Kaynak: İHA