Ayışığı Şenlikleri 16 Ağustos'ta Yapılacak

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen 4. Ayışığı Şenlikleri'nin 16 Ağustos Pazar günü yapılacağı bildirildi.

Ayışığı Şenlikleri 16 Ağustos'ta Yapılacak
Şenlik komite başkanı Zeynel Abidin Payas, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, etkinliklerinin başta Ayışığı köylüleri arasında olmak üzere Yayladağı ve Hatay'daki birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe hizmet edeceğine inandığını söyledi.

Şenliğin, Yayladağı'nın yöresel ürünleri ve doğal zenginliklerinin tanıtılması amacına da hizmet ettiğini vurgulayan Payas, şunları kaydetti.

"Şenlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar arasında ödüllü yemek yarışması, erkekler arasında künefe çevirme yarışması, çocuklar ve gençler arasında da şiir okuma, penaltı, bilgi yarışması ve çeşitli sürpriz yarışmalar yapılacak. Yayladağı köylerinde hazırlanan keçi sütünden tuzlu yoğurt, nar ekşisi, zahter, salça, zeytinyağı, zeytin, badem, ceviz, taze incir, melengiç, har sabunu, organik sebzeler ve benzeri yöresel ürünler uygun fiyatlarla satışa sunulacak."

Etkinliğe katılanlara yöreye özgü etli aş, yahni ve dövme ikram edileceğini belirten Payas, 16 Ağustos Pazar saat 10.00'da Hataylıları Ayışığı Mahallesi'ndeki şenliğe beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA