Reyhanlı'da Gazi Ve Şehit Ailelerine İftar

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kaymakamlık ile belediyenin organizasyonu ile gazi ve şehit ailelerine iftar verildi.

Reyhanlı'da Gazi Ve Şehit Ailelerine İftar
Kaymakam Yusuf Güler, yemekte yaptığı konuşmada, İzmir Çiğli ilçesine atanması nedeniyle de veda etti. 11 Mayıs’ta yaşanan terör olayında Reyhanlı’nın dik duruşu ve şehidine sahip çıkmasını takdirle karşıladığını ifade eden Güler, “Her zaman kalbimizdesiniz” dedi.

Kaymakamlık ve belediye olarak gazi ve şehit ailelerinin her zamanda yanlarında olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, gazi ve şehit ailelerini baş tacı ettiklerini belirterek, “Şehitlik mertebesine ulaşmayı her insan arzu eder. Allah -size bu mertebeyi nasip etti. Mutlu, huzurlu olun, vatan uğruna şehit olanlar hiçbir zaman ölmezler, ölmediler” diye konuştu.

Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği Başkanı Ziya Güleroğlu ise millet olarak, gazi ve şehitliğe verilen önemi çok iyi bildiklerini söyledi.

Dünyada emsali görülmeyen bir ülkenin fertleri olarak gaziliğe ve şehitliğe canı gönülden bağlı ve seven bir toplumun fertleri oldukları için bundan gurur duyduklarını ifade eden Güleroğlu, şöyle devam etti:

“Ülkesi, devleti, milleti uğruna savaşlara giren ve sağ olarak dönenler şu anki aramızda bulunan gazi arkadaşlarımız, vefat ederek ve Allah’ın şahadetine ulaşmış şehitlerimize saygı duymak, onları gururla yaşatmak hepimizin en başta gelen görevidir.”

Daha sonra Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği Başkanı Ziya Güleroğlu, gazi ve şehit ailelerine katkı ve destekten dolayı Kaymakam Güler ve Belediye Başkanı Şanverdi’ye plaket verdi.

Hanzade Otel’de düzenlenen iftara Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hacı Nuri Ünal gaziler ile aileleri ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: İHA