İzmir'den Kısa Kısa

İZSU Genel MüdürlüğŸünün Bayındır'da kuracağŸı arıtma tesis için ihale hazırlıklarına başŸladığŸı bildirildi.

İzmir BüyükşŸehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bayındır merkeze uzak yerleşŸim yerlerinin atık su sorununu çözmek amacıyla Hasköy'de kurulacak arıtma tesisinin Bayındır'ın ikinci, Küçük Menderes Havzası'nın da 11. ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olacağŸı belirtildi.

Arıtma tesisi için ihale hazırlıklarına başŸlandığŸı, evsel atık sularını arıtacak tesisin Hasköy ve Gerenler Mahallesi sınırları içerisinde 10 bin metrekarelik alanda inşŸa edileceğŸi kaydedildi.

- Süreç iyileşŸtirme ve yönetim organizasyon projesi"

YaşŸar ǜniversitesi AraşŸtırma GelişŸtirme Merkezi'nin BüyükşŸehir bünyesinde gerçekleşŸtirdiğŸi "Süreç iyileşŸtirme ve yönetim organizasyon projesi" tamamlandı.

İzmir BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Aziz KocaoğŸlu, yaptığŸı açıklamada, 21 binin üzerinde bir kadro ile çalışŸtıklarını belirterek, "Bu kadronun performans değŸerlendirmesi yapılmadan, çalışŸanlar ödüllendirilmeden verimli olamayacağŸımızı ve 4 milyon İzmirli hizmet edemeyeceğŸimizi biliyoruz. YaşŸar ǜniversitesi'nin bu çalışŸmasını ödünsüz uygulamak için elimizden geleni yapacağŸız. Her zamanki gibi, aklı ve bilimi kullanacağŸız" dedi.

- LJimde müzik keyfi

İzmir BüyükşŸehir Belediyesinin yaz döneminde Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen çim konserlerinin bu haftaki konuğŸu "Rocka" grubu olacak. 2005'te Ankara'da kurulan grubun vokalisti Halil ǖzüpek, gitaristi BarışŸ Ceylan, davulcusu ǖmer Uyanık, bas gitarcısı YiğŸit ǜney, klavyecisi ise Berkay Ertürk.

Konser 9 Temmuz PerşŸembe günü saat 21.00'de başŸlayacak.

Kaynak: AA