Askerleri Yaralayan Mahkumun Firar Etmesi

Ankara'da tedavi için getirildiği hastaneden firar eden mahkumun yaraladığı 2 asker ile 3 vatandaşın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın sabah saatlerinde yaşandığını belirtti.

Zengin, Güdül K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan muayene için gelen kişinin tetkik sonuçları beklenirken, dışarıdan temin ettiği silahla kendisine refakat eden uzman çavuş B.A (27) ve er Z.Ö'yü (25) diz ve diz altı bölgesinden yaraladığını söyledi.

Nurullah Zengin, mahkumun daha sonra hastane dışına doğru kaçtığını, bu sırada karşısına çıkan B.K. (45), Ş.A. (72) ve İ.K. (54)'yı da çeşitli yerlerinden yaraladığını anlattı.

Yaralılardan Ş.A. ve İ.K'nın ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini, mahkuma refakat eden 2 asker ile B.K'nın ise ortopedi ve genel cerrahi bölümünde tedavi altına alındığını belirten Zengin, şöyle konuştu:

"Hastanemizde tedavi gören ikisi asker 3 kişinin hayati tehlikesi bulunmuyor. Olay ucuz atlatıldı diye düşünüyoruz çünkü hastanemiz yoğun bir hastane. Kalabalık bir ortamda böyle bir ateşli silahla gerçekleşen firar olayı daha olumsuz bir şekilde sonuçlanabilirdi. Hem kolluk kuvvetlerinin hem de hastane güvenlik güçlerinin soğukkanlı davranışlarıyla olay farklı boyutlara taşınmadı, daha ciddi sağlık sorunlarına meydan verilmeden yönetilmiş durumda."

Zengin, Türkiye'de mahkum hastalara en kapsamlı sağlık hizmeti veren hastane konumunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Ankara Numune Hastanesine sabah saatlerinde tedaviye getirilen mahkum Eyüp Hızarcı (42), hastane bahçesinde su verme bahanesiyle yanına yaklaşan eşinden tabanca almış, kendisine refakat eden askerlerden uzman çavuş ile eri tabancayla yaralamıştı. Havaya da rastgele ateş eden Hızarcı, 3 vatandaşın da yaralanmasına neden olmuş, kelepçeli şekilde olay yerinden kaçmıştı.

Kaynak: AA