Adana'daki Esrarengiz Ölümler

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde hastalanan büyükbaş hayvanların telef olmasının ardından ölen karı kocanın şu ana kadar kesin ölüm sebebinin ve hastalığın nereden bulaştığının belirlenemediğini bildirdi.

Adana'daki Esrarengiz Ölümler
Prof. Dr. Yeşim Taşova, yaptığı açıklamada, Selahattin Özmen (57) ve eşi Mine Özmen’in (50) 2 Temmuz günü ishal ve karın ağrısı şikayetiyle hastanelerine acilden giriş yaptığını belirterek, "Bu şikayetler üzerine hastalar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi rahatsızlığı olabilme ihtimaline karşı hemen tedbir alınarak tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm tedavilerine rağmen karı koca hayatını kaybetti. Yapılan tetkiklerde hastalığa bağlı olarak karı kocanın çoklu organ yetmezliği çekmeye başladığı tespit edildi" dedi.

Hayatını kaybeden çiftin bulunduğu köyde rahatsızlanmadan önce ineklerin telef olduğunu, bu ineklerde de çiftin rahatsızlığına benzer rahatsızlıkların olduğunun anlatıldığını vurgulayan Prof. Dr. Taşoca, "Hayatını kaybeden çift ile hayvanlardaki rahatsızlıklarda benzeşme var. Dolayısıyla hayvandan bir hastalık bulaşmış olabilir. Ancak şu ana kadar kesin ölüm nedeni ve hastalığın nereden bulaştığı belirlenememiştir. Bunların belirlenmesi için çiftin cenazelerinden bütün örnekler alınarak Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gönderildi" diye konuştu.

Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova, çiftin hastalığı bulaşıcı olduğu için cenazelerin defin işlemi sırasında hastalığın vatandaşlara bulaşmaması için gerekli bütün tedbirler uygulanarak cenazelerin ona göre hazırlandığını kaydetti.

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde eşi ile birlikte hayatını kaybeden Selahattin Özmen’in teyzesi Zülfiye Özmen de geçen hafta 4 ineğin ölümünün ardından hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA