Başarılı Öğrencilere Karne Hediyesi Balkan Turu

Eyüp Belediyesi, eğitim gördükleri ilçe sınırları içerisinde bulunan liselerde ilk üçe girerek derece yapan 40 öğrenciyi karne hediyesi olarak Balkanlara gönderdi.

Eyüp Belediyesi, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı içerisinde Eyüp ilçesinde bulunan liselerde dereceye giren yaklaşık 40 öğrenciyi karne hediyesi olarak rehberlerle birlikte Arnavatluk, Bosna Hersek, Karadağ ve Makedonya olmak üzere Balkan ülkelerine gönderdi. Sabah saatlerinde belediye görevlileriyle birlikte Atatürk Havalimanı’na gelen 40 lise öğrencisinin heyecanlı oldukları gözlendi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, öğrencileri göndermek için havalimanına geldi. Havalimanında Başkan Aydın’ı gören çocuklar bol bol fotoğraf çektirdi. Çocuklarla tek tek ilgilenerek espiriler yapan Başkan Aydın, çocukların pasaportlarını ve uçuş kartlarını dağıttı.

Bekleme sırasında aşırı derecede heyecanlanan çocukların yanına giden Başkan Aydın, öğrencilerin sakinleştirmeye çalıştı. Uçağın harekat saatinin yaklaşmasıyla birlikte çocuklarla vedalaşan Başkan Aydın, öğrencilerin arkasından el salladı. Havalimanında konuşma yapan Başkan Aydın, “Çocuklar ilk defa yurtdışına çıkıyorlar, çok heyecanlılar. Bizlerde başarı gösteren öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“BU GEZİ ONLARIN UFUKLARINI GENİŞLETECEK”

“Eğitim öğretim yılının bitmesinin ardından başarılı olan öğrencileri ödüllendirmeye devam ediyoruz” diyen Başkan Aydın, “Biz Eyüp Belediyesi olarak başarıyı ödüllendirmemiz lazımdı. Bizler de gençlerimizi bu gün dört ülkeyi kapsayan bir geziye gönderiyoruz. İkinci grubumuzda İspanya Endülüs’e gidecekler. Biz göreve geldiğimizden bu yana gençlere eğitime katkı vereceğimizi, değer vereceğimizi söylemiştik. O sözlerimizi de birbir gerçekleştiriyoruz. Bu gezide onlardan bir tanesini oluşturuyor. Ben gençlerle tek tek görüştüm. Hemen hemen hepsi hayatlarında ilk defa yurt dışına çıkıyorlar. Onlar için güzel bir tecrübe, döndükleri zaman ufukları genişlemiş olacaklar. İnşallah bu çalışmalarımıza da bizler devam edeceğiz” diye konuştu.

“KENDİMİZİ ŞANSLI HİSSEDİYORUZ”

İlk defa yurtdışına çıkacak olan Eyüp İmam Hatip Lisesi öğrencisi Oğuzhan Bozbey, “Eyüp Belediyesinin biz sunmuş olduğu güzel çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim. Biz kendimiz oraları gezmeye gitseydik bizim için çok zor olurdu. Hocalarımıza ve Eyüp Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik merkezi olarak projeye katıldığını söyleyen lise öğrencisi Kübra Doğanlar, “Ben böyle bir çalışma için Başkanımızın Remzi Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Bizler genç olarak Balkanlara gidiyoruz, herkes bu fırsatları kullanamazlar. O yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum. Ben Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlk tur gezisi olarak dereceye giren lise öğrencileri Balkanlarda Arnavatluk, Karadağ, Bosna Hersek ve Makedonya’yı gezecek. Önümüzdeki hafta ikinci grup olarak lise son sınıf öğrencileri ile birlikte beraberindeki heyet İspanya’ya gönderilecek.
Kaynak: İHA