Başkent'te Suruç Saldırısı Protesto Edildi

Başkent’te, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından yaklaşık bin 200 kişilik bir grup eylem yaptı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 30 kişinin hayatını kaybettiği 100 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından yaklaşık bin 200 kişilik bir grup, AK Parti il binasına yürüdü. Yürüyüşe, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Halkevleri, BDSP, DGB, Alınteri, Emek Gençliği, KESK, SDP, Dev-Güç, Dev-Lis üyeleri katıldı.

Yüksel Caddesi üzerinde toplanan grup üyeleri sloganlar atarak Mithatpaşa Caddesi üzerinden AK Parti il binasına yürüdü. Yüksel Caddesi’nde toplanan grup ile eylemci gruba tepki gösteren bir vatandaş arasında arbede yaşandı. AK Parti il binası önünde çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş sırasında Mithatpaşa Caddesi trafiğe kapatıldı.

HDP Ankara Milletvekili Önder, “Devrimciler ölür, devrim yaşar, yaşasın sosyalizm, yaşasın halkların kardeşliği” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Emir ise, “İnsanım diyen herkesin kayıtsız kalamayacağı, gerçekten vahşice işlenmiş bir cinayet serisiyle karşı karşıyayız. Anadolu toprakları giderek artan terör saldırıları ve toplu katliamlara alan olmaya devam ediyor. Bugün herkes terörü lanetliyor” diye konuştu.

Önder ve Emir’in yaptığı basın açıklamalarının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA