MHP-Chp Bayramlaşmasında Koalisyon Atışması

Bayram ziyaretleri kapsamında MHP heyeti, CHP’yi ziyaret etti. MHP’nin CHP’ye bayram ziyaretinde koalisyon çalışmaları başta olmak üzere TBMM Başkanlığı seçimi ve HDP ana gündem oldu.

MHP-Chp Bayramlaşmasında Koalisyon Atışması
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Ankara Milletvekili Mustafa Mit ile Ömer Demirel’den oluşan MHP heyeti, CHP’ye bayram ziyaretinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Parti Meclisi Üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek, CHP Genel Merkezi’nde bayramlaşma için gelenleri karşıladı.

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, "MHP ile de böyle bir koalisyon yapabilmeyi arzu ederdik ancak hayırlısı başka şekildeymiş" dedi.

Bu açıklama üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Hayırlı olsun" dedi.

Bu sözleri üzerine renkli anlar yaşandı.

MHP’nin tavrının başka bir partinin işine yaradığını söylemenin haksızlık olduğunu belirten Karakaya, "koltuk değneği" olduğu yakıştırmalarının doğru olmadığını söyledi.

O zaman CHP’ye de "tekerlekli sandalye oldu" denebileceğini dile getiren Karakaya, ülkede bir an önce bir hükümetin kurulması gerektiğini belirtti.

"AK Parti-CHP koalisyonunun geliyor gibi" olduğunu söyleyen Karakaya, hayırlı olması temennisinde bulundu. Karakaya, önemli olanın milletin verdiği yetkiyi çok iyi kullanmak olduğunu vurguladı.

KARAKAYA BARIŞ MANÇO’NUN "GİBİ GİBİ" ŞARKISINI HATIRLATTI

Barış Manço’nun "Gibi Gibi" şarkısının "Sanki biraz naz ediyorsun ama senin bana gönlün var gibi gibi" sözlerini hatırlatan Karakaya’ya yanıt olarak Özçelik, MHP’nin aldığı kararlara saygı gösterdiklerini belirtti.

Özçelik, gönüllerinin MHP ile böyle bir çalışmayı yapabilmek olduğunu dile getirerek, CHP’nin seçim vaatlerini yineledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya da HDP konusundaki tutumlarını çok net ortaya koyduklarını vurguladı. Karakaya, "Milli irade var, buna da saygılıyız. Bizim karşı olduğumuz; milletin iradesini alanların, oraya taşınırken söylediklerini unutmalarıdır" dedi.

HDP’nin halen bir terör örgütüyle aralarına bir mesafe koymadıklarını dile getiren Karakaya, "Bu mesafe konulmadıkça HDP’ye bakışlarının değişmeyeceğini" belirtti.

Karakaya, MHP’nin tutumunun 7 Haziran seçim akşamı açıklandığını hatırlattı.

TBMM Başkanlığı seçim süreci ile ilgili değerlendirme yapan Karakaya, o dönemde MHP’nin Meclis Başkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na da destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu sözler üzerine Özçelik, "Şeffaf bir şekilde İsmet Yılmaz’a verdik’ diyorsunuz" dedi.

Karakaya ise "Biz oy vermedik, yanlışımız da yok" yanıtını verdi. HDP konusunda MHP ile farklı düşündüklerini vurgulayan Özçelik, terör ve şiddete kendilerinin de karşı olduklarını söyledi.

Özçelik, MHP’ye yönelik "Siz bir tek PKK’yı vurup yok edelim, gerisi yok" dedi.

Karakaya ise bu konuda yanlış düşündüklerini ifade etti.

Karşılıklı atışmaların ardından CHP’li Özçelik, "Sonunda siz AKP’ye dışarıdan destek verir seçime götürürsünüz, hayırlı olsun" dedi.

Bu sözler üzerine Karakaya, "Siz AKP ile koalisyon kurarsınız" yanıtını vererek, "Cumhurbaşkanı’na bu yolu açan da sizsiniz. Buralara gelmeye gerek yok" diye konuştu.

Yaşanan tartışmanın ardından iki partinin bayramlaşma heyeti birlikte kalktı.
Kaynak: İHA