Viyana'da Bayrama Huşu İçinde Girildi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gurbetçiler Ramazan Bayramı’na huşu içinde girdiler.

Viyana'da Bayrama Huşu İçinde Girildi
Viyana ATİB Merkez Camii’ne sabahın erken saatlerinde gelmeye başlayan Müslümanlar, bayram namazı sonrası birbirleriyle bayramlaştılar. Bayram namazını kıldıran Avusturya Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve ATİB Genel Başkanı Fatih Mehmet Karadaş verdiği vaazda, “Ramazan’ın ardından bayrama huşu içinde girdik. Dargınlarımızı barıştıralım. Birbirimizle kucaklaşıp bayramlaşalım. Bayramı birlik içinde yaşayalım. Anne ve babalarımızla bayramlaşalım. Vefat etmişlerimizin mezarları başına gidelim veya gidemiyorsak buradan da onlar için dualar edelim” dedi.

Vaazın ardından bayram namazı kılındı. Tekbirler getirilerek, dualar edildi. Caminin içinde ve dışında gurbetçiler sıraya girerek birbirleriyle bayramlaştılar. Viyana’da yaşayan Süleyman Çevik, “Diyanet İşleri’mizin camisinde bulunuyoruz. Tüm İslam aleminin bayramını canı gönülden kutluyorum” dedi.

Müşavir Fatih Mehmet Karadaş ise, “Bu bayram sabahı bayramımızı taçlandırarak girdik. Ramazan gibi bir misafirin elimizden ayrılması bizleri üzmekte. Ama bayram sabahına ulaşmak ve efendimizin hadisi şerifinde olduğu gibi ‘Ramazan’ı Ramazan gibi yaşayan, Ramazan’ı evinde hakiki manada misafir edenlerin bugün ödüllerini almak üzere mescitlere geldiği, bayram namazını kılıp evine dönerken meleklerin Allah sizleri affetti’ diyerek müjdesini verdiği bir bayram namazını kıldık. Bu vesileyle sizler vasıtasıyla bütün cemaatimizin, ekranları başında bizleri izleyenlerin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Nice bayramlara ulaşmalarını yüce Mevla’mdan temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA