Demirtaş: Heyeti ön yargısız karşılayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş koalisyon görüşmeleri ve yaşanan son gelişmelerle ilgili konuşutıu

Demirtaş: Heyeti ön yargısız karşılayacağız
Demirtaş şunları söyledi:

Dün başladı görüşmeler. Bugün 2 parti koalisyon görüşmelerini sürdürüyor. Yarın AKP heyetini partimize bekliyoruz. Her parti heyetini kendi belirler. İsimleri o parti belirler burada tartışılacak bir durum yok. Her isim saygındır, değerlidir. AKP heyetinin ya da başka partinin heyetine partimizin görüşlerini açıkça paylaşacağız.

HDP bütün Ortadoğu hengamesi içinde çok kilit bir rol oynuyor. Bizler bağcı dövmek için yüzde 13.1 oy almadık. Bölgesel düzeyde barış konusunda partimiz üzerinde düşen sorumluluğu yerine getirecektir.

Seçim dönemini geride bıraktık. Seçimler geriye kan davası kin bırakmaz. Umud ediyorum ki çözüm sürecinin eskisinden daha hızlı ve güvenilir bir süreç başlar.
Barış hiç kimsenin elinin tersiyle itemeyeceği kadar elzemdir. Ülkemiz şiddeti değil huzuru hak ediyor. Araç yakmalar, yol kesmeler, askeri operasyonlar kaygılarımızı arttırmıştır. Hiç biri kabul edilebilir değildir.

Ön yargısız heyeti karşılamaya devam edeceğiz

Hiç bir parti meşruiyet dayatmasında bulunamaz. Hele hele bize şunu yaparlarsa bunu yaparlarsa meşru olurlar diyemez. Bu parlamentoda şu ve ya bu şekilde çalışacağız. Biz bunun dışındaki partilerin dışında olacağız.

Bizim 3 ilkemiz var. Demokrasi, barış ve adalet.