Halk Otobüscüleri Mali Genel Kurul Yaptı

Sivas’ta taşımacılık hizmetlerini veren SS. 39 Nolu Halk Otobüsçüleri Taşıyıcılar Kooperatifi olağan mali genel kurulunu yaptı. Genel kurulda bir yıl içerisinde yapılan faaliyetler anlatıldı.

Halk Otobüscüleri Mali Genel Kurul Yaptı
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen genel kurulda divanın oluşturulmasının ardandan Kooperatif Başkanı Şaban Yalman, yapılan çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Halk Otobüsçülerinin birçok sorunu olduğunu bunların başında 65 yaş ve üzeri vatandaşların ve yüzde 40’ın üzerindeki özürlülerin ücretsiz taşıma hizmetlerinden faydalanması olduğunu ifade eden kooperatif başkanı Şaban Yalman, genelgenin yürürlüğe girmesinin ardından mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi.

Bu konuda girişimlerinin yapılan çalışmalar neticesinde 7 Nisan tarihinde bir kanun çıkarıldığını vurgulayan Yalman, “Çıkarılan kanun gereği 6 ay içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bu ücretleri karşılayacak ve belediyelere aktaracaktır. Belediyelerde de bu ücreti halk otobüsçülerine verecektir. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede mağduriyetimiz giderilecektir” dedi.

Halk Otobüslerinin bazı güzergahlarında değişiklik yapılarak trafiğinde rahatlatıldığını, sorunların asgariye indirildiğini vurgulayan Yalman, üniversite duraklarının Dikilitaş bölgesine toplandığını, bazı durakların da kısaltılarak hem vatandaşları hem de halk otobüsçülerini rahatlattıklarını kaydetti.

Yönetim, denetim kurulu raporları okunduktan sonra ibra edildi. Mali genel kurul sonunda dilek ve temenniler bölümünde halk otobüsü işletmecilerinin görüşlerine yer verildi.

Kaynak: İHA