Arsuz'da 1500 Kişilik Namazgah Kurulacak

Hatay’ın Arsuz ilçesinde Alevi vatandaşlar için 1500 kişilik namazgah kurulacak.

Arsuz'da 1500 Kişilik Namazgah Kurulacak
Planlanan proje için Alevi cemaati önderleri ile Nardüzü Mahallesi hizmet binasında buluşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, vatandaşların rahat ve hijyenik bir ortamda adaklarını ve bayramlarını yapabilmelerine imkan tanımak için 1500 kişi kapasiteli ve iki katlı namazgah planladıklarını söyledi.



Ayrıca, Nardüzü Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekare alana yapılması planlanan bir kent meydanı projesi olduğunu söyleyen Culha, Nardüzü ve Karaağaç mahallelerinin altyapı projesinin çizildiğini, proje biter bitmez de altyapının ihalesinin yapılacağını yaklaşık 555 kilometrelik birinci etap altyapı projesine 2016 yılında başlanacağını dile getirdi.

Vatandaşların besicilikle ilgili ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirmelerinin ardından Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Yetkimiz ve gücümüz oranında tüm talepleri değerlendiriyoruz, akılcı ve yasal çözümlerle de sorunları çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Besicilikle ilgili Karahüseyinli Bölgesi’nde bir yer bulduk. Bu arsanın Milli Emlak Müdürlüğü’nden bize tahsis edilmesini isteyeceğiz ve burayı besicilere parselleyerek verilecek süre içerisinde de besicilerin oraya taşınmasını talep edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA