İlim Yayma Cemiyeti'nin İftarı Burhaniyelileri Buluşturdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlim Yayma Cemiyeti Şubesinin düzenlediği iftar yemeği ilgi gördü. Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Sema Kırcı ile Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katıldığı iftar yemeği Burhaniyelileri buluşturdu.

İlim Yayma Cemiyeti'nin İftarı Burhaniyelileri Buluşturdu
Öğretmen Evinde düzenlenen iftar yemeğinde, Belediye Meclis Üyesi Melih Ersezen ve İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Sadrettin Küçükkaya konuklara kapıda karşıladı. Yemeklerin servisi için çok sayıda görevli gönüllü çalışırken, Cemil Aygün’ün okuduğu ezanın ardından oruçlar açıldı. Mısırlı Muhammed Mustafa dua yaptı. Koca Cami müzeni İsmail Baykara, yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra birer konuşma yapan Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Milletvekili Aydınlıoğlu, Türkiye de halkın kutsal yürüyüşünün devam edeceğini belirterek, bütün dünya Müslümanlarının yanında olduklarını söyledi.

1950 yılında kurulan İlim Yayma Cemiyetinin çok önemli işler yaptığına dikkat çeken Milletvekili Sema Kırca da, oruç açmak için bir tas çorbaya muhtaç olan Müslümanların bulunduğunu anlattı ve herkesin derdi ile dertlendiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal da, iftarı düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: İHA