Göçmen Kaçakçılarına Polisten Darbe

İzmir’den deniz yolu ile göçmenlerin kaçak olarak Avrupa ülkelerine geçişini sağladığı ileri sürülen biri Suriyeli 4 kişi polis ekiplerince yakalandı.

Göçmen Kaçakçılarına Polisten Darbe
İzmir Emniyet Mdürülüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, istihbari çalışmalar kapsamında yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmenlerin gideceği güzargahı tespit etti. Geçtiğimiz Salı günü, Seferihisar ilçesi Doğanbey Ömür Beldesi yol üzerinde, önlem alan polis ekipleri, bir midibüsü durdurdu. Yapılan aramada yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan 5’i kadın 7’si çocuk toplam 50 Suriyeli yakalanırken 14 adet can yeleği, 32 adet şambrel can simidi ve 5 adet pompa ele geçirildi. Göçmenleri yasa dışı olarak yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk Vatandaşları U.B., K.Ç., E.K. ile

Suriye uyruklu olan M.H. isimli şüpheliler yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan U.B., K.Ç. ve E. K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken Suriyeli M.H. isimli şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA