Kartepe'de Selin İzleri Siliniyor

Saatte metrekareye 92.4 kilogram ile rekora yakın düzeyde yağış alarak sel felaketi yaşayan Kartepe’de, belediye ekipleri selin izlerini silmeye başladı.

Kartepe'de Selin İzleri Siliniyor
Kocaeli’nin birçok bölgesinde ve Kartepe’de etkili şekilde baş gösteren yağışların neden olduğu hasarın giderilmesi ve ilçe halkının yaşadığı mağduriyetinin ortadan kaldırılması için Kartepe Belediyesi ekipleri seferber oldu.

Yağıştan olumsuz etkilenen mahallelerde hayatın tekrar düzene girmesi için kesintisiz hizmet veren Kartepe Belediyesi ekipleri, sorunlu bölgelere ivedilikle müdahale etti. Sıkıntıların giderilmesi ve ihtiyaçların karşılanması için yoğun yağışın yaşandığı çarşamba gününden itibaren sahaya inerek, sahur saatlerine kadar su baskınının yaşandığı yerlerde çalışmalarını sürdürdü. Selin yaşandığı ilk saatlerden itibaren çalışmaları yönlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de mağduriyetin giderilmesi için belediyenin tüm imkanlarını seferber etti.

Kartepe’de aşırı yağışın etkisi altında kalan Eşme, Acısu, Ahmediye ve Ertuğrulgazi bölgelerinde hayatın normale dönmesi için; Fen İşleri, Temizlik İşleri, Zabıta Müdürlüğü başta olmak üzere diğer birimlerin de ekip ve ekipman desteği ile vatandaşların yanında oldu. Sağanak yağışlarla birlikte belediye ekipleri sorunlu noktalara müdahalede gecikmezken, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekip ve ekipmanlar felaketin yaşandığı noktalarda çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalarda belediyenin araç filosunda yer alan 7 adet kazıyıcı ve yükleyici, 2 adet loder, 2 adet eskavatör, 2 adet greyder, 1 adet bobcat, 8 adet kamyon, 4 adet su tankeri yani toplamda 26 araç ve 70 personel aralıksız görev aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamaya göre, 24 Haziran Çarşamba günü Kartepe’ye bir saatte düşen yağış miktarı, metrekareye 92.4 kilogram olarak mevsim normallerinin üzerindeydi. Uzmanlar yağışın bir iki saat daha aynı şiddetle yağması halinde son 10 yılın yağış rekorunun kırılacağını kaydettiler.
Kaynak: İHA