- Binlerce Polis, Kudüs Sokaklarını Tuttu

Binlerce İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da kılınacak ramazan ayının ikinci cuma namazı öncesi Kudüs'teki cadde ve sokaklarda konuşlandı.

Batı Şeria, Doğu Kudüs ve 1948 topraklarında yaşayan Filistinlilerin sabah erken saatlerden itibaren cuma namazı kılmak için Aksa'ya gelmeye başlamasıyla eş zamanlı olarak Doğu Kudüs ve Eski Belde'ye (Beldet'ül-Kadime) binlerce polis sevk edildi.

İsrail polisi sözcüsü Luba Samri yaptığı yazılı açıklamada, "Polisler, Kudüs'te namaz kılmak isteyen binlerce Müslümanın ibadetlerini rahatça ifa etmelerini temin etmek, emniyeti sağlamak ve trafik akışını düzenlemek için görevlendirildi" ifadelerini kullandı.

Samri, namaz kılmak isteyen Batı Şerialı tüm kadınların giriş izni olmaksızın Kudüs'e girebileceğini, erkeklerden ise sadece 40 yaş üstü olanlara izin verildiğini hatırlattı.

İsrail polisi daha önce yaptığı açıklamada, akşam saatlerine kadar bazı sokakların kapatılacağını ve Kudüs'te kamusal düzeni bozanlara güç kullanılarak karşılık verileceğini duyurmuştu.

- Batı Kudüs'te patlama

Öte yandan, Batı Kudüs'ün Rumima Mahallesi'nde gece geç saatlerde bir çöp konteynerine konulan el bombasının infilak ettiği, olay yerine intikal eden güvenlik güçlerinin konteynerin içindeki başka bir bombayı etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Kaynak: AA