Yunanistan için karar günü

İflasın eşiğindeki Yunanistan için tarihinin en önemli günü geldi çattı.

Yunanistan için karar günü
Yunanistan için karar günü
Euro Bölgesi, temerrüdle karşı karşıya olan Yunanistan için acil toplantı gerçekleştirecek. Brüksel'deki zirveye, Euro Bölgesi ülkelerinin hükümet ve devlet başkanları katılacak.

Lüksemburg'da perşembe günü yapılan toplantıda kreditörler ile Yunanistan reformlar konusunda anlaşamamıştı. Uluslarararası Para Fonu'nun (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın borçlarının ertelenmesinin söz konusu olamayacağını açıklamıştı.

'MERKEL İSTERSE ONURLU BİR UZLAŞMAYA VARABİLİR'
Euro Bölgesi liderler zirvesi öncesinde konuşan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e çağrıda bulunarak, “Ya uzlaşacak ya da bizi gemiden atacak” dedi. 'Almanya Başbakanı önemli bir karar verecek' diyen Varoufakis, şunları kaydetti:

'Merkel isterse müzakere çözümü arayan bir hükümetle onurlu bir uzlaşmaya varabilir ya da ilkelerine sadık ve reform yolunda Yunan halkına önderlik edebilecek yegane Yunan Hükümetini'ni gemiden atabilir.'

AY SONUNA KADAR ZAMANI VAR
Komşu'nun haziran ayı sonuna kadar IMF'ye 1.6 milyar euro ödemesi gerekiyor. Bunu gerçekleştirmesi için de kreditörlerin dayattığı tasarruf tedbirlerine uyarak, 7.2 milyar euroluk kredi dilimini alması gerekiyor.