Yüreğir Belediyesi Yılsonu Sergisi

Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri öğrencileri tarafından hazırlanan ürünler, düzenlenen bir defile ve sergiyle izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Yüreğir Belediyesi Yılsonu Sergisi
Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ’Kültürel Miraslarımızdan Esintiler’ adlı defile ve sergiye Adana Valisi Mustafa Büyük’ün eşi Emine Büyük, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve eşi Mehtap Çelikcan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar AK Parti Adana Milletvekili Adayları Sadullah Kısacık ve eşi, Asuman Tekin, Kasım Pamuk, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Tatar, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, AK Parti İl ve Yüreğir Kadın Kolları başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

"ÇALIŞMALARIN MEYVESİNİ ALMAYA BAŞLADIK"

Yıl sonu sergisi açılışında konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir’de yıllar önce başlatılan sosyal ve kültürel belediyeciliğin meyvelerini almaya başladıklarını belirterek "Hizmete açtığımız 11 adet kültür evinden her yıl binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Kültür Evlerimizde hobi kursları, meslek kursları, eğitici seminerler ve toplantıların yanı sıra kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımız çok güzel faaliyetler gerçekleştiriyorlar. Bunun yanı sıra ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz ders takviye kurslarından her yıl binlerce öğrencimiz faydalanıyor. Biz dershanelerin kapatılacağını bilmiyorduk. Dershanelerin kapatılmasıyla kültür evlerimiz daha önemli hale gelmiş durumda" dedi.

Kültür Evlerinde her yıl 30 bin civarında vatandaşın faydalandığını belirten Çelikcan, "Bu sayıyı 50 bine çıkartmak istiyoruz. Çünkü buralardan her yaştan insanımız faydalanmaktadır. Vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde çok güzel eserler ortaya çıkartmışlar. Vatandaşlarımızın ürettikleri ürünleri satmaları için uygun bir alanda küçük dükkânlar yapıp aile ekonomilerine katkı sağlamalarını sağlayacağız. Biz bu etkinlikleri gerçekleştirirken bizlere her zaman destek olan Yüreğir Kaymakamı ve tüm milli eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Her zaman bize kolaylıklar sağladılar" şeklinde konuştu.

"İŞBİRLİĞİ BAŞARIYI GETİRİYOR"

Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ise 2012 yılında göreve geldiğinde ilk tespitin bireyin gelişmesine yönelik çalışmalar yapılması yönünde gözlemde bulunduğunu belirterek, "Yüreğir Belediye Başkanı 11 adet Kültür Evi yaparak Yüreğir’in sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine büyük katkı koymuştur. Kaymakamlık, Yüreğir Belediyesi ve Milli Eğitim olarak hiç bir komplekse kapılmadan işbirliği içerisinde vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Yapılan çalışmalarla hem yaygın eğitimi, hem örgün eğitimi geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da anne ve babaların eğitimine ne kadar önem verilirse çocukların eğitimdeki başarısının da o kadar artacağını söyledi.

Akpınar, "Hayat boyu öğretim, örgün eğitim kadar önemlidir. Onun için bulabildiğimiz her alan yetişkinlere yönelik kurslar açmaktayız. Bu anlamda bizlere en büyük desteği Yüreğir Belediyesi vermektedir. Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri sayesinde belediye ile işbirliği yaparak çok ciddi kurslar açıyoruz. Bunu da Kültür Evleri sayesinde gerçekleştirdik. Bu anlamda Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a teşekkür ediyorum" dedi.

Törene katılan misafirlere Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın eşi Mehtap Çelikcan kültür evlerinde üretilen ürünleri hediye ederek uğruladı.
Kaynak: İHA