Kaplumbağayı Kurtarırken Hayatını Kaybeden Kişinin Kızı Mesajlarıyla Yürekleri Dağladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir kaplumbağayı kurtarmak isterken hayatını kaybeden Kemal Divrikli’nin kızı Derya Divrikli Gül’ün sosyal medyada yaptığı paylaşımlar yürekleri dağladı.

Balıkesir’de yolun ortasındaki kaplumbağayı kenara almak isterken motosikletin çarpması sonucu hayatını kaybeden 59 yaşındaki Kemal Divrikli’nin organları Balıkesir, İstanbul ve Bursa’daki hastalara umut oldu. Avcılar köyü yolunda yolun ortasındaki kaplumbağayı kenara çekmek için aracından indiği esnada hızla gelen bir motosikletin çarpmasıyla ağır yaralanan Divrikli, hastanedeki 9 günlük yaşam savaşını kaybetti. Bir kaplumbağanın hayatını kurtarmak isterken kendi canından olan Divrikli, Altınoluk’ta toprağa verilirken, Divrikli’nin kızının sosyal medyadaki paylaşımları yürekleri dağladı. Babası yoğun bakımdayken sosyal medya hesabından, “Böyle ölünür mü, böyle ölünmez. Tosbağa kurtarırken ölünmez, ölme” diye bir mesaj yayınladığı ortaya çıktı.

Öte yandan, Divrikli’nin cezaevindeki oğlu ise babasının ölümü üzerine Burhaniye Cezaevi’nden izinli olarak çıkıp cenazeye katıldı.

Altınoluk Alevi Dernekleri Başkanı Hüseyin Altay ise "Kaplumbağayı kurtaracağım diye umutla bekleyen kişilere can veren bir adamın peşinde böyle bir muameleyi hak etmediğini düşünüyorum. Buna böyle izin verenleri huzurunuzda kınıyorum” dedi.

Kaynak: İHA