Nakıboğlu Güven Tazeledi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) 13. Genel Kurulu yapıldı. Cahit Nakıboğlu tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Nakıboğlu Güven Tazeledi
Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen OSBÜK 13. Olağan Genel Kurulu’na Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Kibar Altunal, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, çok sayıda OSB başkanı ve temsilcileri katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, 293 OSB’siyle üretimin kolektif merkezleri olan OSB’lerin büyümesi için gayret gösterdiklerini belirterek, "OSB’ler üretiyor Türkiye büyüyor’ sloganını hertürlü platformda dile getirip OSB’leri ön plana çıkartmaya devam edeceğiz" dedi.

BAKAN IŞIK’A NAKIBOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım’ın Divan Başkanlığını yaptığı Genel Kurul’da konuşan Nakıboğlu, yapı denetim ücretlerinde OSB’lere kolaylık sağlayan, finansal kiralama hususlarında OSB’lerin önünü açan, kamulaştırmaya yeni bir soluk getiren ve emsal düzenlemelerinde OSB’lerin taleplerini yerine getiren Sanayi Bakanına teşekkür etti. OSB’lerin taleplerini sıralayan Nakıboğlu, "Bazı istisnalar hariç, 2 bin metrekareden büyük kapalı alan gerektiren her türlü sanayi yatırımlarının OSB’lerde yapılması zorunlu hale gelmelidir" şeklinde konuştu.

Sanayisiz büyüme olmaz diyen Başkan Nakıboğlu, Ülkemizin bu büyümesindeki en önemli pay OSB’lere aittir. Türkiye OSB’leri ile dünyada örnek teşkil etmektedir. Yapmış olduğumuz bu uygulama

ile dünyada model olduk. Daha çok büyümemiz ve bu bayrağı daha ileri taşımamız gerekmektedir” ifadelerini konuştu.

KÜTÜKCÜ: BEDELSİZ TAHSİS SÜRESİNİN UZAMASI SEVİNDİRDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, OSBÜK Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Filistin’de kurulan Cenin OSB’nin 10 bin Filistinli istihdamına imkan tanıyacağını belirtti.

OSB camiasını ilgilendiren güzel ve olumlu gelişmelere imza atıldığı vurgusu yapan Kütükcü, "Bedelsiz tahsis süresinin 2 sene uzatılması OSB’lerimiz açısından olumlu bir gelişmedir" dedi.

Kütükçü, Tüm OSB’lerin OSBÜK çatısı altında birleşmesi gerektiği vurgusunu da yaptı.

"KALKINMA BANKASI SANAYICININ BANKASI OLACAK"

OSB camiasının elini güçlendirecek düzenlemelere Bakanlıkça imza attıklarını belirten Sanayi Bakanı Fikri Işık, önceden mali teminat olarak makinelerin gösterilemediğini belirterek; "Artık fabrikalardaki makineler teminat olarak kullanılabilecek" şeklinde konuştu.

Sanayicinin finans sıkıntısının çözülmesi için çalıştıklarını belirten Işık; "Kalkınma Bankası sanayicinin bankası olacak" ifadelerini kullandı. Işık, mesleki eğitimin öneminin yanı sıra, yerli üretim konusunda da ısrar etmeyi sürdürdüklerini ifade etti.

TÜRKIYE HÜKÜMETSİZ KALMAMALI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması gerektiğini belirterek, “Türkiye sürdürülebilir hükümeti en kısa kurmak durumunda, yoksa dünyadaki yarışta bizim bırakın duraksamamızı, tempomuzu düşürmemiz dahi bizim geri kalmamız için sebep olur” dedi.

TÜRKİYE SANAYİ İLE BÜYÜR

Türkiye’deki büyümenin altındaki en temel etkenin sanayi üretimi olduğunu vurgulayan Bakan Işık, “Sanayi üretimi büyüdüğü zaman Türkiye büyür. Sanayi azaldığı zaman Türkiye’nin büyümesi yavaşlıyor. Türkiye’yi büyütmenin yolu üretimi arttırmaktır. Hükümet olarak bugüne kadar Türkiye’nin üretimin artması, sanayinin gelişmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik” ifadelerini kullandı. Sanayici ve üreticiler için bakanlık olarak yaptıkları projeleri anlatan Bakan Işık, birçok problem alanıyla ilgili çalışma yaptıklarını kaydetti.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

OSBÜK’ün 13. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim, Nakıboğlu başkanlığında oluştu. Yönetim kurulunda yer alan diğer isimler şöyle:

Yönetim Kurulu asil Nurettin Özdebir (Ankara Sanayi Odası 1.OSB), Bekir Sütcü (Adana Hacı Sabancı OSB), Memiş Kütükcü (Konya OSB) Hakkı Attaroğlu (Torbalı OSB), Ömer Ünsal (İstanbul Deri OSB), Zeki Şahin (İnegöl OSB), Ali Bahar (Antalya OSB) Tahir Nursaçan (Kayseri OSB), Adem Ceylan (Gebze Güzeller OSB), Sinan Çakır (Samsun Gıda OSB).
Kaynak: İHA