Soma'daki Maden Faciası

Soma'da geçen yıl 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi için facianın yıl dönümünde Maden-İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi tarafından anma programı düzenlenecek.

Maden-İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Recep Satır, yaptığı açıklamada, 13 Mayıs'ta kendileri için kara bir gün olduğunu söyledi. Bir organizasyon firması ile anlaşarak 2 günlük program yaptıklarını bildiren Satır, şöyle konuştu:

"Kuran-ı Kerim tilaveti, tasavvuf müziği, semazen gösterisi, Mevlid-i Şerif okutulacak. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 10 hafızımız Soma'da olacak. 12 Mayıs günü 17-21 saatlerinde, 13 Mayıs'ta ise 11 ila 18 saatlerinde programlarımız Hükümet Konağı Önünde Cengiz Topel Meydanı'nda yapılacak. Tüm Soma halkımızı anma programında görmekten onur duyacağız."

- Aileler mitinge hazırlanıyor

Öte yandan, şehit madenci yakınlarının Soma'da pazar günü bir miting düzenleyeceği bildirildi.

Sosyal Haklar Derneği Yöneticisi Kamil Kartal, yaptığı açıklamada, 10 Mayıs'ta düzenlenecek mitingde sorumlulardan hesap soracaklarını belirterek, "Kendimizi onlara karşı da sorumlu hissediyoruz. Tüm yaşananlara rağmen bugün Soma'da bile değişen bir şeyin olmadığını izliyoruz. Gerçeği en yakından görenler, yaşayanlar olarak herkese yeniden yeniden yaşananları anlatmayı, göstermeyi borç biliyoruz" dedi.

- Soma'da beyaz balonlar maden şehitleri için uçuruldu

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından Geç Hayat Vakfı tarafından verilen eğitimi tamamlayan 500 öğretmen, maden şehitleri için 301 balonu gökyüzüne saldı.

Somada bir otelin önünde düzenlenen etkinliğe, Soma Kaymakamı M.Bahattin Atçı, Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü Uğur Gülderer ve Vakıf üyeleri ile öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Vakıf Genel Müdürü Gülderer, kadın ve çocuklarla ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "500 öğretmenin yaşanan maden faciası sorası stres bozukluğu konusunda desteklenmesi ve onların öğrenci ve öğrenci velileri ile çalışmaları için bir eğitim programı hazırladık. 500 öğretmen 4 gün boyunca Soma'da eğitim aldı ve aldıkları eğitim üzerine kendi okullarında uygulamalar yapıyorlar" dedi.

Kaynak: AA