Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim musluklarımızdan berrak su akıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da kan akan muslukların kullanıldığı ilan panolarına ilişkin, "Hamdolsun, bizim musluklarımızdan berrak su akıyor, su. Farkımız bu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim musluklarımızdan berrak su akıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim musluklarımızdan berrak su akıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de Karayolları Parkı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Van'da, üzerinde kan akan musluk görsellerinin yer aldığı ilanların mahkeme kararı ile kaldırılarak, yerlerine su akan musluk görsellerinin yerleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, 'Van'da billboardlarda bunların musluklarından kan akıyor, kan. Hamdolsun bizim musluklarımızdan berrak su akıyor, su. Farkımız bu' dedi.

Siyasi irade ile devletin çözüm sürecine ilişkin üzerine düşen her şeyi yaptığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Peki bölücü örgüt ve onun güdümündeki siyasi parti sözlerini tuttular mı? Maalesef tutmadılar. Ne silah bırakma konusunda ne de bölgedeki vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini özgürce ifade edebilmeleri hususunda verilen sözler yerine getirilmedi. Bu iş böyle yürümez. Silahla demokrasinin bir arada yaşayabildiği nerede görüldü. Baskıyla, tehditle siyasetin birlikte yürüyebilmesi mümkün değildir.'

'Ok hedefine ulaşacak'


Erdoğan, Yeni Türkiye ve yeni anayasa için kararlı bir yola çıkıldığını anlattı.

'Paralel yapı' ile tek başlarına mücadele etmek zorunda kaldıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

'Cemaat kisvesindeki bu şer örgütüyle, ihanet çetesiyle tek başımıza mücadele etmek zorunda kaldık. İşte bu çete, medyası ve parası başta olmak üzere tüm gücüyle eski Türkiye koalisyonunun patronluğuna oynuyor. Pensilvanya'dan gelen talimatlar, Kandil'den gelen emirler, İstanbul'daki yalıların boğaza bakan salonlarında kotarılan senaryolar bir araya getiriliyor ve yeni Türkiye hedefinin önünü kesecek projelere dönüştürülüyor. Yeni Türkiye için, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için biz artık kararlı bir yoldayız. Ne yapsalar, ne kadar çırpınsalar boş. Ok yaydan çıktı. Hedefine mutlaka ulaşacak.'

Erdoğan, 'Dinlere saygısı, saygıları varmış. Bu millet senin diğer dinlere saygını değil, senin Kabe'nin neresi olduğunu merak ediyor. Ne diyor, Kabe Taksim'miş. Asıl sen önce kendi Kabe'nin neresi olduğunu söyle' diye konuştu.