Memur-Sen İl Başkanı Bilgiç Açıklaması

Memur-Sen İl Başkanı Ömer Faruk Bilgiç, "7 Haziran seçimlerinde önce insan, mutlaka demokrasi, elbette özgürlük, sadece sivil siyasi irade anlayışıyla çözüm süreci, yeni anayasa ve yeniden büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirmeyi öncelleyenleri önemseyeceğiz" dedi.

Kentteki bir otelde düzenlenen Memur-Sen ve bağlı sendikalar ile bazı sivil toplum örgütlerinin destek verdiği "Ortak kararımız Türkiye'nin istikrarıdır" isimli basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Ömer Faruk Bilgiç, sivil iradeyi işlevsiz hale getirmek ve millet iradesini yok etmek için kurulan tezgahlara bir daha düşmeyeceklerini ve izin vermeyeceklerini söyledi.

Milletin egemenliğini çalmak ve birliğini yok etmek isteyen küresel aktörler ve onların içerideki işbirlikçilerine asla fırsat vermeyeceklerini belirten Bilgiç, şöyle konuştu:

"Milletimizin Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma adı altında değerlerimize saldıranlara geçit vermeyeceğine inanıyoruz. Kutsalımız Kabe ile dünyevi meydanları bir tutanların milletimizin gönlünde yer tutmayacağına inanıyoruz. Başörtülü memura, öğretmene ve doktora kendi reklamlarında yer vermekten kaçınanlara, milletin değerleriyle barışma fırsatını kaçırdıklarını hatırlatmak isteriz. 7 Haziran seçimlerinde önce insan, mutlaka demokrasi, elbette özgürlük, sadece sivil siyasi irade anlayışıyla çözüm süreci, yeni anayasa ve yeniden büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirmeyi öncelleyenleri önemseyeceğiz."

- Bem-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Karslı

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Başkan Yardımcısı Recayi Karslı ise geçmişle yüzleşilmediği sürece geleceğin doğru temeller üzerine kurulamayacağını kaydetti.

Hem siyasi hem sendikal anlamda gerçeklerle yüzleşeceklerini anlatan Karslı, "Siyasi anlamda yüzleştiğimiz zaman çok ağır bedeller ödediğimizi hepimiz biliyoruz. Bu ülkede başbakanlar, bakanlar asıldı. Ama maalesef millete hesap veren bir tane bürokrat göremezsiniz" diye konuştu.

Karslı, Türkiye'nin bir an önce hukuk devleti olması gerektiğini ifade etti.

İki yüzlü siyaseti de iki yüzlü sendikacılığı da istemediklerini belirten Karslı, şunları kaydetti:

"Biz her zaman tarafımızı belli edeceğiz. Bundan da hiç gocunmuyoruz. Biz dün arkadaşlarımızın toplu sözleşmesinde, referandumda 'Hayır' diyenlere bugün Memur Sen olarak 'Hayır' diyoruz. Başka gidecek ülkemiz yok. Milli iradenin hakim olması için elimizden gelen neyse onu yapacağız. Biz birbirimizi seveceğiz ve değerlerimizden asla taviz vermeyeceğiz."

Kaynak: AA