Soma - İstanbul Sevgi Hattı Kuruldu

Soma maden kazasının birinci yıl dönümü dolayısıyla Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden ya da yaralı olarak kurtulan madencilerin ailelerinden oluşan bir grup, üç gün boyunca İstanbul’da ağırlandı.

Soma - İstanbul Sevgi Hattı Kuruldu
“Soma-İstanbul Sevgi Hattı” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Özel Bizimevler İhlas İlkokulu öğrencileri Somalı arkadaşlarını İstanbul’da misafir etti. Somalı arkadaşlarını önce kendi okullarına davet eden öğrenciler, daha sonra okuldan ayrılarak Ottomanya Eğlence Merkezi’ne gitti. Ardından Boğaz yoluyla İstanbul turu yapan aileler, Panaroma 1453 Fetih Sergisi’ni ve Miniatürk’ü gezdiler. Eyüp Sultan’ı da ziyaret ettikten sonra İstanbul Akvaryum’da denizler dünyasını keşfettiler. Soma’dan gelen ailelerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, bir daha böyle acılar yaşanmamasını diledi.

“Tüm Türkiye olarak bu acı karşısında büyük bir imtihandan geçtik diyen Koç, “Herkes üzerine düşen görevi elinden geldiğince yapmaya ve buradaki kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştı. İhlas Koleji olarak biz, bu gönül desteğini kalıcı hale getirmek amacıyla bir buluşma gerçekleştirdik. Soma-İstanbul arası oluşturduğumuz bu güzel sevgi hattımız hep canlı kalacak” dedi.

“ARAMIZDA GERÇEKTEN ‘SEVGİ’ TEMELLİ BİR HAT OLUŞTURDUK"

Üç günlük gezinin ardından İstanbul’dan ayrılmaya hazırlanan Somalı aileler; İhlas Koleji yöneticileri, projeye liderlik eden Özel Bizimevler İhlas İlkokulu Müdürü Ayhan Özbek ve İhlas Koleji öğrencilerine teşekkür ettiler. Birlikte geçirilen üç güzel günün kendileri için de oldukça anlamlı olduğunu belirten Özel Bizimevler İhlas İlkokulu Müdürü Ayhan Özbek, “Bu etkinlikle “Soma-İstanbul Sevgi Hattı’nın temellerini çok sağlam oluşturduk” diye konuştu.

“Projeyi oluşturduğumuz andan itibaren çok güzel destekler aldık. Bu destekler bizi yüreklendirdi ve güç verdi diyen Özbek, “Destek sadece öğrencilerimiz, velilerimiz ve yöneticilerimizden gelmedi. Çözüm ortaklarımız da katkı sağlamak konusunda gönüllü oldular. Bu anlamda misafirlerimizi üç gün boyunca ağırlayan Retaj Royale Hotel’e ve desteği olan herkese çok teşekkür ederiz. ‘Sevgi’ temeli üzerine oluşturmaya çalıştığımız projemiz, bu destekler ve gönül birlikleriyle birlikte gerçek anlamını buldu” dedi.

Kaynak: İHA