Köse, 'Çiftçi Elektriği Daha Ucuz Kullanacak'

AK Parti Milletvekili adayı Mustafa Köse, Korkuteli ilçesinde mahalle ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Köse, 'Çiftçi Elektriği Daha Ucuz Kullanacak'
Yelten, Yeşilyayla ve Çomaklı mahallelerinde halkla buluşan AK Parti Milletvekili adayı Avukat Mustafa Köse, tarımla uğraşan çiftçilerin daha fazla kazanmaları ve masraflarını azaltmak için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Köse, “Sayın Başbakanımızla görüştük. Çiftçilerimiz seralarda kullandıkları elektriği yüzde 13 ila 15 daha ucuz kullanacak” dedi.

Antalya’nın turizmde olduğu kadar ülkemizin tarımsal üretimi açısından da en önemli şehri olduğunu ifade eden Köse, “Korkuteli ilçemiz mantar üretiminde ülkemizin en önemli yerlerinden birisi. Şimdi ucuz elektrik kullanımı konusunda, mantar üretimi yapan çiftçilerimizin de talebi var. Bu konuyu da gerekli mercilere ileterek çözüm arayacağız” diye konuştu.

Çiftçinin AK Parti iktidarı döneminde kazancının artığını söyleyen Köse, şöyle devam etti:

“2002’den önce bir serası olanın bugün 3-5 serası var ve üretim arttı. Bu sağlanan kredi imkanları ve ürünlerinin değerlenmesiyle oldu. Ancak bu yetmez. Çiftçilerimiz için önümüzdeki dönemde çok farklı teşvikler getireceğiz. Bizim dönemimizde tesislerin artmasıyla arz arttı talebin de artması, yeni pazarların bulunması ve ihracatın arttırılması gerek. Özellikle ihracata yönelen üreticilere teşvik verilmesi gibi bir düşüncemiz var. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman çiftçimizin ürünü daha fazla para edecek ve daha fazla kazanacak”

Korkuteli Sanayi Sitesi’ni de ziyaret eden Köse, buradaki esnafla sohbet ederek, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Köse, AK Parti’ye gönül vermiş Şahali Kızıl ve Celal Öz isimli iki sanayi esnafının üye kayıtlarını kendisi yaptı.
Kaynak: İHA