Atatürk'ün Havza'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü

Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 96. yıl dönümü kutlandı.

Atatürk'ün Havza'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü
İlçe stadındaki törene Vali İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Özgür Kumkayır, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, MHP Samsun Milletvekili adayı Erhan Usta ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Vali İbrahim Şahin. yaptığı konuşmada, Havza'nın milli mücadeledeki yerinin önemine işaret ederek, "Havza ilçemiz milli mücadelede önemli bir yer tutmaktadır. Samsun ve Havza'da yapılan çalışmalar ile Türkiye'nin ilelebet bağımsız olacağı haykırılmıştır. Bugün milli mücadelenin ayrılmaz ve en önemli parçasının olması gururunu Havzalılar ile birlikte yaşıyoruz. Bu heyecanı ve gururu bundan sonraki nesillere aktarmak bizim öncelikli görevimizdir" dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, "Milli mücadele döneminde Havzalılar görevlerini fazlası ile yerine getirdi. Bugün o inanç ve vatan sevgisi ile mücadele eden insanların torunları olarak Havzalılar aynı inanç ve ruhla Cumhuriyetin emrindedir. Atatürk iki nedenle Havza'ya gelmiştir. Öncelikli olarak güvenli bir yer olduğu için, ikincisi ise şifalı termal kaplıcaları nedeni ile" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törende halk oyunları gösterileri sunuldu. Öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının ardından Havza'ya gelişini, Havza'da yaptığı çalışmaları, Havza'da yapılan ilk mitingin ve kurtuluş mücadelesini canlandırdı.

Kaynak: AA