Kartepe'de Sivrisinekle Mücadele Yapılıyor

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz ayları öncesi haşere ile mücadele konusunda karasinek, sivrisinek ve ahır ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Sivrisinek üremesinde yaşanan doğal artış önlemek adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde bulunan Kartepe Belediyesi, ilaçlama çalışmalarını da başlattı. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sivrisinek popülasyonunun artmaması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Kartepe’deki yeşil alanlarda ilaçlama çalışması yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri özellikle su göletleri çevresi ve bahçelerde sulama amaçlı biriktirilen açık su kaplarında üremelere karşı vatandaşı bilgilendirirken gelen şikayetler doğrultusunda ilaçlama ekiplerini de yönlendiriyor.

Kartepeliler’in daha sağlıklı ortamlarda yaşamasına imkan sağlamak adına sivrisinek, karasinek ve ahır ilaçlama çalışmalarının yaz boyu süreceğini ifade eden Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, “Kartepeli’lere daha iyi ve sağlıklı yaşam koşulu sağlamak için çalışan Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda bizlerde üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde gereken çalışmaları sergilemekteyiz. Sivirisinekle mücadele konusunda iyi sonuçlar alabilmek için halkımızdan da açıkta su bırakmamalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA