Burhaniye’de Zeytincilere Nano Su Tutucu Semineri

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nde düzenlenen bir toplantıda Nano Su Tutucu anlatıldı.

Burhaniye’de Zeytincilere Nano Su Tutucu Semineri
Nano teknolojisi ile üretilen ürünün zeytinliklerde kuraklık tehlikesini ortadan kaldıracağını anlatan Firma Yetkilisi Celal İyriboz, zeytinlerin altına metre kareye 200 gram atılan ürünün 4 yıl süreyle özelliğini yetirmediğini söyledi.


Tariş de düzenlenen toplantıda konuşan Celal İyriboz, ürünün çevre dostu ve zararsız olduğunu söyledi.

Celal İyriboz,” Baunano, uzun zaman süresi boyunca su tutma kapasitesini artırmak için topraklar ve katmanlar da kullanılabilir granüle üründür. Sudan yüzde 50 tasarruf sağlar. Erozyonu önler. Toprağın hava almasını sağlar. Kökün gelişmesini sağlayarak susuzluğunu giderir. Topraktaki önemli maddeleri emerek bitkiye verir. Yörede büyük kuraklık yaşanıyor. Kuraklı zararının aza indirilmesi için bu ürünü tavsiye ediyoruz” dedi.

Celal İyriboz, çiftçilerin sorularını da cevaplandırdı. Toplantıya, Burhaniye Tariş Başkanı Fikret Akova, yönetim kurulu üyeleri Cavit Kabakçı ve Hulusi Sarı ile Ziraat Odası Başkanı Ali Duman. Tariş Müdürü Emrah Öztürk, Ziraat Mühendisi Hakan Gör ile ziraat teknikeri Ferhat Hazar ile bazı çiftçiler katıldı.

Kaynak: İHA